Bobilferie Europa: 26 dagers reiserute til Frankrike

Vi hadde en fantastisk bobilferie i Europa og Frankrike sommeren 2022. Reiseruten gikk gjennom Danmark, Tyskland, Belgia og Frankrike og vi var på farten i hele 26 dager med bobilen i Europa, 18 av dem i Frankrike.

Her får du høydepunkt og tips som kanskje kan hjelpe deg med planlagging av din bobilferie i Europa og Frankrike. Kanskje du blir inspirert av noen av stedene vi besøkte og campingplassene/bobilplassene vi bodde på? Denne beskrivelsen er basert på vår erfaring, med eksempler på priser, avstander og ikke minst lenker videre til mer detaljerte reisebrev i bilder med ytterligere tips.

For komplette reisebrev med mange bilder og tips fra turen – klikk her!

Annecy var en av byene vi besøkte på bobilturen! Ubeskrivelig vakker!

Bobilferien gikk gjennom 4 land: Danmark, Tyskland, Belgia og Frankrike!

En bobilferie på 26 dager, innebærer mange opplevelser. Vi hadde bestemt oss for å besøke Normandie og Bretagne i Frankrike, og dette stod øvest på ønskelisten vår. I tillegg hadde vi et ønske om å besøke noen av slottene i Loiredalen, men været gjorde at vi endret på planene og reiste til Middelhavet i stedet.

Det er jo nettopp muligheten til å endre planene som er noe av det beste med bobil – friheten til å reise dit vi vil, når det passer oss! Så i stedet for Loiredalen ble det en tur til varmen i Middelhavet, før vi satte kursen mot Norge igjen.

Fantastiske opplevelser på rundreise med bobil i Europa.

Høydepunkter på bobilferien i Europa og Frankrike

Det var mange flotte opplevelser på denne bobilferien i Europa, som blant annet vakker natur, kyststier, strender, kulturlandskap, historiske monumenter, flott arkitektur, byvandring, soling og bading, og mye mer.

Turen startet i Larvik med Color Line til Hirtshals, for så å sette fart sørover gjennom Danmark og Tyskland, til Belga hvor ferien virkelig startet med et besøk en av Belgias vakreste landsbyer.

18 dager i Frankrike med store opplevelser

I Frankrike var Normadie det føste store målet. Der ble det sykkelturer, byvandring og stivandring på den vakre Normandiekysten med spektaklulært landskap og pittoreske byer ved havet. I tillegg ble det et historisk tilbakeblikk på krigshistorie fra D-Day i 1944.

Så gikk turen videre til den legandariske tidevannsøya Mont-Saint-Michel og den vakre byen Saint Malo omkranset av høye bymurer og endeløse strender. På sørsiden av Bretagne-halvøya besøkte vi en søvnig sommerby med en vakker kyststi, før vi satte full fart mot Middelhavet og late dager på stranden i Vias.

Vi tok oss god tid på hjemreisen og kjørte Route Napoleon med utsikt mot de høye franske alpene, besøkte middelalderbyen Sisteron som klamrer seg til en fjellknaus, og ikke minst besøkte vi en av Frankrikes vakreste byer Annecy. Turen gikk videre nordover til eventyrbyen Eguisheim i Alsace, en perle du ikke bør gå glipp av.

Hjemreisen via Moseldalen og Danmark

Neste stopp ble i den populære og vakre Moseldalen hvor vi bodde nesten midt i vinrankene og syklet langs elven og besøkte et middelalderslott midt i skogen. Så var det full fart nordover via Dortmund, Aabenraa og Løkken i Danmark hvor vi avsluttet ferien med strålende sommersol og vakker solnedgang i Vesterhavet!

Kyststi i Normandie ved Omaha Beach.

Her er en kort oppsummering av høydepunktene på bobilferien i Europa, med lenker til flere bilder og beskrivelser om du ønsker mer informasjon om de forskjellige stedene vi besøkte.

Beskrivelse av reiseruten på bobilferie i Europa og Frankrike

Dag 1: Larvik – Hirtshals – Kolding i Danmark

Transportetappe: Det ble ca. 250 km og 4 timers kjøring på motorvei denne første dagen, i tillegg til fergeturen fra Larvik til Hirtshals.

Overnatting: Kolding Lystbåthavn. Bobilparkering ved lystbåthavnen, som funker helt fint for en natt. Pris per juni 2022 var DKR 160 per natt inkl strøm, tømming og påfyll av vann.

LES MER: Bilder og beskrivelser i reisebrev fra dag 1-3 fra bobilferien i Europa!


Dag 2: Kolding – Steller See rett syd for Bremen i Tyskland

Transportetappe: Det ble ca 340 km og nesten 6 timers kjøring på motorvei, hvor vi fikk oppleve kø forbi Hamburg.

Overnatting: Maerchen Camping Zum Steller See som var en rolig campingplass med frittgående høns. Den funker for et stopover. Pris per juni 2022 – EURO 14 per natt inkl strøm, tømming og påfyll av vann.

LES MER: Bilder og beskrivelser i reisebrev fra dag 1-3 fra bobilferien i Europa!


Dag 3: Steller See – Durbuy i Belgia

Transportetappe: Det bla ca 415 km og nesten 6 timers kjøring, for det meste på motorvei i Tyskland og landeveier i Belgia.

Overnatting: Rives De L’Ourthe. Rolig campingplass i sykkelavstand til den lille landsbyen Durbuy, som er kjent som verdens minste by. Pris per juni 2022 var EURO 20,50 per natt inkl strøm, tømming av WC og påfyll av vann. Hadde ikke gråvannstømming.

Dagens høydepunkt: Bli ferdig med kjøring på motorvei!

LES MER: Bilder og beskrivelser i reisebrev fra dag 1-3 fra bobilferien i Europa!

Tips for å lage reiserute for bobilferie i Europa: Ikke legg opp så lange kjøreetapper at du kommer sent fram, da vil du kanskje ikke får plass på bobilplassen/campingplassen.


Dag 4: Durbuy i Belgia til Corbie i Frankrike

Transport og byvandring: Ca 259 km og nesten 4 timers kjøring på landevei og motorvei.

Overnatting: Camping Municipal les Poissoniers. Campingplass ved kanalen som lå i gåavstand til den lille byen Corbie. Pris per juni 2022 var EURO 11 per natt inkl. strøm, tømming og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Besøk i Durbuy – en av Belgias vakrest småbyer. Rusletur i Corbie og langs kanalen. SJARMERENDE!

LES MER: Bilder og beskrivelser i reisebrev fra dag 4 fra bobilferien i Europa


Dag 5: Corbie – Fecamp i Normandie, Frankrike.

Transport og byvanding: ca 172 km og litt over 3 timers kjøring.

Overnatting: Camping De Reneville. Campingplass med utsikt mot havet, med gåavstand til sentrum og stranden i Fecamp. Pris per juni 2022 var EURO 10 per natt inkl strøm, tømming og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Bobilplass med utsikt, byvandring i Fecamp og solnedgang fra bobilplassen. NYDELIG!

LES MER: Bilder og beskrivelser i reisebrev fra dag 5 og 6 fra bobilferien i Europa


Dag 6: Fecamp i Normandie, Frankrike.

Ingen kjøring! Vi ble værende 2 netter på Camping De Reneville i Fecamp.

Dagens høydepunkt: Sykkeltur i Fecamp. Utsikt over Normandiekysten. VAKKERT!

LES MER: Bilder og beskrivelser i reisebrev fra dag 5 og 6 fra bobilferien i Frankrike


Dag 7: Fecamp – Etretat – Le Havre – Honfleur

Kjøring med flere stopp: 68 km og ca 2,5 timers kjøring på landeveier med stopp for byvandring og kyststi i Etretat, samt stopp på et utsiktspunkt ved Le Havre.

Overnatting: Aire Camping Cars Honfleur. Enlel bobilparkering som lå i gåavstand til den vakre lille byen Honfleur. Pris per juni 2022 var EURO 12 per natt inkl. strøm, tømming og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Besøk i Etretat og Honfleur. 2 vakre småbyer!

LES MER: Bilder og beskrivelser i reisebrev fra dag 7 av bobilferien i Europa


Dag 8: Honfleur – Dauville – Omaha Beach

Kjøring med flere stopp: 125 km og ca 2 timers kjøring på landeveier og motorveier. Stopp ved den Amerikanske Kirkegården.

Overnatting: Camping Omaha Beach – Campingplass ved stranden – med utsiktsplasser. Sykkelavstand til den amerikanske kirkegården og mange minnesmerker fra andre verdenskrig. Pris per juni 2022 – EURO 25 per natt inkl strøm, tømming og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Kjøring langs kysten, besøk på den amerikanske kirkegården og utsiktsplass på campingen. TANKEVEKKENDE OG FLOTT!

LES MER: Bilder og beskrivelser i reisebrev fra dag 8 og 9 fra bobilferien i Frankrike


Dag 9: Omaha Beach

Ingen kjøring! Vi ble værende 2 netter på Camping Omaha Beach.

Dagens høydepunkt: Sykkeltur langs stranden og kysten, besøk på krigsminner, og museum fra D-day. FLOTT!

LES MER: Bilder og beskrivelser i reisebrev fra dag 8 og 9 fra bobilferien i Europa

Tips for å lage reiserute for bobilferie i Europa: Planlegg opplevelser for hver dag og ha tid til å stoppe og nyte reisen.


På bobilferie i Europa og Frankrike er det kjekt å ha med sykkel, som vi brukte her i Mont Saint Michel

Dag 10: Omaha Beach – Mont Saint Michel

Kort kjøreetappe: 131 km og ca 2 timer på motorveier/landeveier.

Overnatting: Camping du Mont Saint Michel – campingplassen som ligger nærmest tidevannsøya. Gå og sykkelavstand. Må forhåndsbestilles for å få kode til bommen. Pris per juni 2022 – EURO 29,50 per natt inkl strøm, tømming og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Besøk på tidevannsøya Mont Saint Michel. WOW!

LES MER: Sjekk ut reisebrev fra dag 10 fra vår bobilferie i Frankrike.


Dag 11: Mont Saint Michel – Saint Malo i Bretagne

Kjøring: 44 km og ca 1,5 timer på landeveier

Overnatting: Aire de Camping-Cars Les Ilots – bobilparkering nær stranden og en vakker kyststi. Sykkel/buss til gamlebyen i Saint Malo. Pris per juni 2022 – EURO 10 per natt inkl strøm, tømming og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Kyststien ved bobilplassen. WOW!

LES MER: Sjekk ut reisebrev fra dag 11 og 12, med bilder og tips fra Saint Malo


Dag 12: Saint Malo i Bretagne

Ingen kjøring! Vi ble værende 2 netter på bobilplassen ved Saint Malo. Busstur inn til Saint Malo.

Dagens høydepunkt: Besøk i gamlebyen i Saint Malo. WOW!

LES MER: Sjekk ut reisebrev fra dag 11 og 12 . med bilder og tips fra Saint Malo


På bobilferie i Europa og Frankrike kan du parkere bobilen på steder med fantastisk beliggenhet.

Dag 13: Saint Malo – Arzon i Bretagne

Kjøring: 174 km og ca 3,5 timer, med slottsbesøk på veien. Landeveier og motorveier.

Overnatting: Camping Port Sand Arzon – Campingplass ved stranden, med utsiktsplasser. Vakker kyststi går forbi plassen. Pris per juni 2022 – EURO 19,80 per natt inkl strøm, tømming og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Vakker kyststi ved campingplassen. Utsiktsplass!

Les mer: Flere bilder og tips i resisebrev fra dag 13 og 14 av vår bobilferie i Bretagne.


Dag 14: Arzon i Bretagne

Ingen kjøring. Vi ble to netter på Camping Port Sand Arzon.

Dagens høydepunkt: Vi tok en rusletur inn til havnen i Arzon for å spise, shoppe og bare nyte dagen. En rolig dag!

LES MER: Flere bilder og tips i resisebrev fra dag 13 og 14 av vår bobilferie i Frankrike


Dag 15: Arzon i Bretagne – Toulouse i Syd Frankrike

Transportetappe: 687 km og over 8 timers kjøring. Vi ville til varmen ved Middelhavet!

Overnatting: Camping Les Violettes som var en fin Campingplass for stopover rett utenfor Toulouse. Pris per juni 2022 – EURO 25 per natt inkl. strøm, tømming og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Utsikt til solsikkeåkre! Nærme oss Middelhavet!

Les mer: Flere bilder og tips i resisebrev fra lkkbobilferie i Bretagne.


Dag 16: Toulouse – Vias (Middelhavet)

Transportetappe: 181 km, litt over 2 timers kjøring. Vi ville ankomme tidlig for å få plass på utvalgte campingplass,.

Overnatting: Camping Club Farret Yellloh ! – Stort feriesenter med beliggenhet ved stranden, basseng, strand, restauranter m.m., med bobilplasser direkte ved stranden. Pris per juni 2022 var EURO 60 per natt for plass nærmest stranden. Dette var inkl. strøm, tømming og påfyll av vann, samt tilgang til alle fasiliteter.

Dagens høydepunkt: Middelhavet! Plassen vi fikk! Sol! Varme!

Les mer: Flere bilder og tips i resisebrev fra oppholdet med bobilen i Vias.


Dag 17 og 18: Vias ved Middelhavet

Ingen kjøring. Vi ble tre dager og tre netter på feriesenteret Clup Farret Yelloh i Vias, som fristet med late dager i solen.

Høydepunkt: Late dager i solen uten noe på programmet!

Les mer: Flere bilder og tips i resisebrev fra oppholdet med bobilen i Vias.


Dag 19: Vias – Sisteron (Route Napoelon)

Transportetappe og byvandring: 311 km og litt over 4 timers kjøring. Med besøk i sitadellbyen Sisteron.

Overnatting: Camping les Cigales som lå ca 20 km nord for Sisteron. Der var det ikke mulig å tømme kjemisk toalett/gråvann på plassen (Kun økologisk). Vi kommer derfor ikke tilbake. Pris per juni 2022 – EURO 26 per natt inkl strøm.

Dagens høydepunkt: Kjøring i Provence og besøk i middelalderbyen Sisteron.

Les mer: Bilder og tips om turen langs Route Napoleon med bobilen

Tips for å lage reiserute for bobilferie i Europa: Sørg for å ha noen dager hvor du kun slapper av og lader opp til nye opplevelser. For mange opplevelser hver dag kan bli for mye!


Dag 20: Sisteron – Annecy (Route Napoelon)

Transportetappe og byvandring: 199 km, litt over 3 timers kjøring. Med besøk i vakre Annecy.

Overnatting: Camping Le Belvedere. Camping i gåavstand/ sykkelavstand fra vakre Annecy og Lac d’Annecy. Pris per juni 2022 var EURO 30,8 per natt inkl strøm, tømming av WC og gråvenn og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Kjøring med utsikt til de franske alper. Sykkeltur langs Lac d’Annecy og byvandring i Annecy.

Les mer: Bilder og tips om turen langs Route Napoleon med bobilen


Dag 21: Annecy – Eguisheim i Alsace

Transportetappe og byvandring: 350 km, litt over 5 timers kjøring. Med besøk i eventyrlige Eguisheim.

Overnatting: Bobilparkeringen Aire de Camping Car i Eguisheim, med beliggenhet rett ved den vakre gamlebyen og vinrankene. Pris per juni 2022 var EURO 16,50 per natt inkl strøm, tømming av WC og gråvenn og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Kjøring med utsikt til de sveitsiske alper og byvandring i Eguisheim.

Les mer: Bilder og tips om besøket i Eguisheim med bobilen


På bobilferie i Europa er det mange flotte bobilparkeringer. Her i Moseldalen.

Dag 22: Eguisheim i Alsace – Brauneberg i Moseldalen

Transportetappe og byvandring: 275 km, litt over 4 timers kjøring. Med besøk i Bernkastel Kues.

Overnatting: Whonmobilstellplatz Brauneberg. En fin liten bobilplass med utsikt til vinrankene og elven, og i sykkelavstand til Bernkastel Kues. Pris per juni 2022 var EURO 10 per natt inkl strøm, tømming av WC og gråvenn og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Kjøring i Moseldalen. Sykkeltur til Bernkastel Kues

Les mer: Bilder og tips om besøket Moseldalen med bobilen


Dag 23: Brauneberg – Burg Eltz – Dortmund

Kjøre og transportetappe + slottsbesøk 255 km, nesten 5 timers kjøring. Kjøring langs Mosel og besøk på Burg Eltz.

Overnatting: Campingplatz Hohensyburg var en plass med mange fastliggere, som hadde en litt for bratt innkjørsel. Vi kommer nok ikke tilbake hit. Pris per juni 2022 var EURO 29 per natt inkl strøm, tømming av WC og gråvenn og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Kjøring i Moseldalen. Slottsbesøk Burg Eltz.

Les mer: Bilder og tips om besøket Moseldalen med bobilen


Dag 24: Dortmund – Aabenraa i Danmark

Transportetappe: 490 km, nesten 7 timers kjøring inkl 1 times kø på grensen mellom Tyskland og Danmark.

Overnatting: Aabenraa Autocamper P-Plads som var en flott bobilplass med fin beliggenhet ved stranden. Perfekt for stopover. Pris per juni 2022 – DKR 165 per natt inkl strøm, tømming av WC og gråvenn og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Nydelig middag på strandrestauranten i Aabenraa.

Les mer: Bilder og tips om kjøring på Autobahnen i Tyskland


Dag 25: Aabenraa – Løkken på Nord-Jylland

Transportetappe: 279 km, ca 4,5 timers kjøring.

Overnatting: Løkken Strand Camping er en campingplass direkte på stranden som ligger kun et par kilometer fra sommerbyen Løkken. Her likte vi oss! Pris per juni 2022 var DKR 259 per natt inkl. strøm, tømming av WC og gråvenn og påfyll av vann.

Dagens høydepunkt: Sykkeltur på stranden og solnedgang i Vesterhavet ble en flott avslutning på bobilferien!

Les mer: Bilder og tips fra vårt besøk med bobil i Løkken


Dag 26: Løkken – Hirtshals – Larvik

Sister sjarmøretappen: Det var kun 33 km å kjøre til fergen i Hirtshals (Color Line Superspeed til Larvik).

Overnatting: Siste dag av ferien og overnatting hjemme!

Dagens høydepunkt: Deilig å komme hjem! Planlegge neste tur!


26 fantastiske dager på tur med bobilen i Europa

Jeg kan anbefale alle stedene vi har besøkt på vår bobilferie denne sommeren. Det ble en god variasjon av vakker natur, byvandring, kulturhistorie og litt soling/bading. Så ble det også selvfølgelig en del kjøring, men med Norge som utgangspunkt må det nesten bli noen transportetapper (med mindre du har ubegrenset med tid.

Vi gleder oss til neste tur.

For komplette reisebrev med mange bilder og tips fra turen – klikk her

Tips fra bobilferie til Italia og Venezie, med stopp i Tyskland, Østerrike og Sveits!

Bobilhilsen fra Anne Bente

Jeg er fornøyd etter en flott bobilferie i Europa og Frankrike

16 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet