2022 - Europaferie med bobil sommer,  Europaturer,  Frankrike,  Reisebrev i bilder

Reisebrev 10: Med bobil på stranden ved Middelhavet i Frankrike

Reisebrev med bilder og tips fra dag 16 – 19 fra vår bobilferie som tok oss til Vias og bobil på standen ved Middelhavet i Frankrike i juli 2022.

Etter et mer enn 14 dager på farten med bobil rundt i Frankrike, var det deilig med tre dagers avslapning i varmen ved Middelhavet. Vi valgte å bo på et stort feriesenter – Camping Club Farret Yelloh ! Village, som hadde både hytter, bobilplasser, 2 store bassengområder, flere restauranter og ikke minst – senteret lå direkte på stranden Vias Plage.

Vi hadde ikke bestilt plass, vi kom tidlig (ca kl 1130) og hadde flaks! Vi fikk den siste ledige plassen helt nede ved stranden. Når vi hadde parkert og så ut på stranden og Middelhavet var det bare å senke pulsen og nyte noen dager i ro.

Her får du mange bilder og inspirasjon fra oppholdet med bobilen på stranden i Vias.

Dette er en bobilplass etter mitt hjerte. Med bobil på stranden ved middelhavet kunne vi høre bølgeskvulpen og kjenne varmen fra sanden.

LES MER: Hele reiseruten fra vår 26 dagers bobilferie i Europa og Frankrike.

Bobiltips for ferie på stranden: Det finnes en mengde bobilplasser og campingplasser som ligger ved stranden, men alle har ikke plasser med utsikt til stranden. Zoom inn på Google maps og sjekk hjemmesiden til plassen du vurderer for å se om de tilbyr plasser med utsikt eller direkte på stranden. I høysesong må du nok beregne å bestille plass.

Med bobil på stranden ved Middelhavet i Frankrike – direkte på Vias Plage.

Hver dag våknet vi opp til en ny varm dag, til bølgeskvulp og vakker utsikt. Stranden var finkornet og myk, og selv om det var en del folk på stranden ble den aldri overfylt de dagene vi var der. Badetemperaturen var overraskende forfriskende, men ikke verre enn at jeg som nesten aldri bader i Norge kunne ta et avkjølende bad.

Stranden som lå rett utenfor feriesenteret vi bodde på.
Rett utenfor bobilplassen vår!
Litt sandkunst på stranden i Vias.
Med bobil på stranden ved Middelhavet var det enkelt og raskt å ta seg et deilig og avkjølende bad.
Trøbbel i paradis – mørke skyer med mye regn og torden.
Regnværet kom plutselig og folk flyktet fra stranden. Men 20 minutter senere var det strålende sol igjen.
Morgenstemning på stranden der vi lå med bobilen.

Camping Club Farret Yelloh – feriesenterets område med bassenger og restauranter

Senteret hadde 2 store og flotte bassengområder, som spesielt barnefamiliene satte stor pris på. Her var det aktiviteter for barn og voksen, slik vi ofte ser på hotellområder i «syden». Alle aktivitetene var inkludert i prisen, som var høy i forhold til en vanlig campingplass. Vi betalte 60 euro per natt for strandplass for bobilen. Tidligere på ferien har vi stort sett betalt mellom 10 og 20 euro for en bobilplass, men her fikk vi jo mye mer enn et sted å parkere. Vi fikk direkte strandtilgang, bassenger (som vi ikke brukte), butikk, restauranter og mye mer.

Det ene bassenget på feriesenteret vi hadde bobilplass. Her går Tour De France på storskjerm for de badende.
Det andre bassengområdet hadde et litt mer tropisk tema.
Her var det flere basseng og full fart for både små og store.
Det var et stort antall hytter til leie på feriesenteret
Feriesenteret hadde vakker beplantning over hele området.
Områdets gangvei gjennom senteret.
Utsikt fra den ene restauranten på Camping Club Farret Yelloh.

Vias – en liten turistby med mange restauranter

Camping Club Farret Yelloh ligger rett ved den lille turistbyen Vias. Det var kun et par hundre meter å gå til et stort antall restauranter, butikker, barer og alt som hører til en turistby ved Middelhavet. Denne delen av byen er bygget opp rundt tursime, så den manglet sjarm og historisk innhold. Men, for oss som var i Vias for å slappe av – var det ganske deilig å ikke tenke på alle stedene vi gikk glipp av når vi kun ønsket å slappe av.

Gågaten i den lille turistbyen Vias på kvelden.
Midt på dagen når det var varmt var det ikke så mange i gågaten.
Det var laget en flott rampe ut mot stranden.
Love Vias – et yndet klatrestativ for barna.
Utsikt fra rampen ved stranden i Vias.
Nedgang til stranden fra rampen i Vias.
Midt på dagen var det mange folk på stranden rett ved gågatene.
Rett bak dette gjernet hadde vi vår bobilplass.

Kveldsstemning på stranden i Vias

Hver kveld kunne vi se lyset og fargene endre seg på himmelen, i havet og på stranden når solen gikk ned.

Kveldsstemning på bystranden ved Vias.
Flotte farger på himmelen over stranden på kvelden når solen gikk ned.
Kveldsstemning på stranden.

Og sånn gikk dagene vi hadde med bobilen på stranden ved Middelhavet

Vi tok turen til Middelhavet for å få sol, varme og slappe av. Det fikk vi! Her kunne vi ha stoler og bord ute hver dag. Spise ute morgen og kveld. Så langt syd fungerer også markisen bra, for solen står så høyt på himmelen at vi faktisk får skygge under markisen – så når solen blir for varm, er det deilig under markisen. Vi tilbragte 3 dager og 3 netter med bobilen i Vias og når vi fortsatte turen på vei nordover hadde vi ny energi og var klar for nye eventyr.

Skulle vi ha reist til Middelhavet for opplevelser i tillegg til sol og varme, ville vi ha valgt et annet sted. Men for vårt mål som var å bare nyte varmen passet Vias oss godt i denne ferien. Men skulle Middelhavet vært hovedmålet med ferien ville vi nok valgt andre steder, som f.eks området rundt St.Tropes eller Menton på den franske Rivieria.

Dette er vel godkjent som frokost på stranden?
Solstol, badehåndkle og avslappning. Slik gikk dagene ved Middelhavet!

Bobiltips for varme netter i bobilen: Når temperaturen blir langt over 20 grader om natten er det greit å ha noe som øker luftgjennomstrømingen. Vi har ikke aircondition, men for å få det levelig når vi sover har vi vinduer og takluker åpne og vi har to små vifter som kan klypes fast slik at det blåser luft mot oss i sengen. Disse kan kobles til USB-inngang og er flyttbare. Koster kun rett over en hundrelapp på Thansen.com

Etter 3 dager med sol, varme og avslappning ved Middelhavet starter hjemreisen. Men vi har ikke planer om å stresse på vår vei nordover gjennom Eurpoa og satser på å bruke 7-8 dager på ferden nordover med bobil.

I morgen settes kursen mot Provence og middelalderbyen Sisteron langs Route Napoleon. Les reisebrevet her!

Bobilhilsen fra Anne Bente

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet