Vintercamping på Gautefall bobilparkering

Bobilparkeringen ligger på kanten av en høyde. På bildet ser du 3 bobiler (en er vår lille bybobil) som nyter utsikten.

Gautefall bobilparkering om vinteren må være en godt bevart hemmelighet. Kun 4 bobiler var på plass i januar når vi kom dit på en lørdag. På Gautefall har du skisporene nesten utenfor bobildøren! Perfekt for oss som parkerer bilen for å stå på ski. Og du kan bli over så mange netter du vil med bobilen på bobilparkeringen bak Ski Lodge Gautefall.

Vi har parkert vår bybobil – Pøssl Roadcruiser på bobilparkeringen på Gautefall.

Vintercamping på Gautefall

Vi har hatt vår første vintercamping med bybobilen vår. Turen gikk gjennom hvitt snølandskap i Telemark – opp til Gautefall.

Tidligere på høsten hadde vi sjekket ut bobilparkeringen på Gautefall, men da var vi kun på gjennomreise. Vi ble derimot imponert over beliggenheten til bobilparkeringen som ligger rett bak Ski Lodge Gautefall.

Vi ble ikke skuffet! Gautefall og bobilparkeringen var verdt turen opp!

Fra bobilparkeringen på Gautefall er det utsikt mot skiløypene og Gautefall Biathlon stadion.

Gautefall Bobilparkering med utsikt

Vi kom opp til Gautefall midt på dagen og det var 4 andre bobiler der. Men mer enn god nok plass til oss også. Vi fikk derfor raskt rigget oss til på en flott plass med utsikt mot skiarenaen og lysløypene.

Registrering gjøres inne i resepsjonen på Gautefall Ski Lodge. For anledningen helt gratis, inkludert strøm med 6 ampere sikring på strømuttaket. Vi ble informert om at strømanlegget skulle oppgraderes, og at det ville medføre en kostnad. Men for en så flott plass betaler vi med glede.

Det er ikke tømming av vann eller toalett, men det er mulig å bli kvitt søppelet sitt på Bobilparkeringen.

Ut på skitur rett fra bilen. Enklere blir det ikke.

Skiløyper for alle på Gautefall

Det er skiløyper for både pingler og fartsfantomer på Gautefall. Vi er ikke erfarne skigåere, så vi faller inn under pinglekategorien. Før denne turen var det mange år siden vi sist hadde hatt langrennsski på beina, men siden vi har planer om å bruke bobilen hele året har vi også kjøpt oss nye felleski.

De nye felleskiene ble testet i lette og fine løyer på stadionområdet og rundt det lille vannet ved Ski Lodge Gautefall. Vi nordmenn er jo født med ski på beina – og heldigvis så hadde vi ikke glemt alt om å gå på ski. Vi holdt oss på beina, og felleskiene funket godt både bortover, oppover og nedover. De kunne kanskje ha sklidd litt raskere bortover, men så lenge jeg slipper å skli bakover er jeg happy.

Det er mange skiløyper på Gautefall, både for korte og lange turer. Sjekk ut løypekartet på Skisporet.no.

Vil du lese mer om vår erfaring med de lette skiløypene på Gautefall, de skiløypene som passer for oss som ikke har gått på ski på en stund?
Klikk her for å lese mer i reisebloggen min Favorittreiser.no.

Ute på skitur i lysløypa med utsikt mot Ski Lodge Gautefall og bobilparkeringen.

Gautefall Ski Lodge

Siden bobilparkeringen på Gautefall ligger rett bak leilighetshotellet, er det restaurant og flotte fellesarealer på hotellet som kan benyttes. Siden vi bare var der 1 natt ble vi i bobilen, men en annen gang kommer vi garantert til å teste ut restauranten.

Vi fikk ikke prøvd oss på slalåmbakken denne gangen, men neste gang tar vi med slalomskia også.

Alpint på Gautefall

Vi hadde ikke med slalåmski på denne første vinterturen, men alpinbakken ligger så nær at du kan ta på slalåmskia ved bilen. Gautefall har et av Telemarks største skisenter med 15 nedfarter. Skianlegget passer fint for barn og barnefamilier, og oss voksne som ikke må utsette oss for adrealinkick i bakken.

Sjekk ut Gautefall Skisenter her!

Reisehilsen fra Anne Bente

Bobilblogger som har vært på sin første vintercamping med bobilen.

Har du sett reisebloggen min Favorittreiser.no?

I tillegg til Bobilbloggen Bobilreiser.no har jeg også en reiseblogg med fokus på reiseopplevelser som bilferie, byferie, strandhugg, fjellturer og andre spennende opplevelser fra nær og fjern. Ta gjerne en titt innom 🙂

7 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 Shares
Share12
Pin
Tweet