Vinterferie med bobil til Lygna og Beitostølen
Første turen i 2022 ble vinterferie med bobil til Lygnasæter og Beitostølen på jakt etter snø og skiføre for oss som liker enkle skiløyper. Og selv om det er uvanlig lite snø i fjellet, var det mer enn nok for oss.
Lygnasæter ved Hadeland var det første målet. Det var et helt nytt sted for oss, men vi oppdaget raskt at det var perfekt for en bobiltur på vinterføre. Veiene fra Vestfold til Lygna var flotte og helt uten utfordrende glatte veier. Vi kjører med piggfrie vinterdekk, og liker oss ikke på smale, bratte og isete fjellveier. Derfor var Lygna et sted vi ønsket å prøve ut, siden det ligger langs riksvei 4 mellom Hadeland og Toten, ca 620 meter over havet.
Vintercamping for bobiler på Lygna Camp
På campingplassen Lygna Camp er det plasser til bobiler for dropin også på vinterstid, og skiløypene ligger et steinkast unna. Det finnes i tillegg hotell, kafeteria, storkiosk og et nasjonalt anlegg for langrenn og skiskyting, og området har mer enn 200 km med oppkjørte skiløyper. Resepsjon og betaling skjer på Lygnasæter Hotell.
Dessverre fikk vi ikke testet skiløypene, selv om vi våknet til flott vintervær på Lygna. Vi våknet også til fryste vannrør i bobilen, så vi måtte kjøre for å fikse det problemet. Men Lygna frister til gjentakelse, så vi kommer nok tilbake ved en senere anledning – kanskje med sykkel til sommeren?
Vinterferie med bobil på Beitostølen
Vi fikk en litt for rask avgang fra Lygna grunnet frosne vannrør, men etter et stopp på Biltema på Hønefoss hvor temperaturen var litt lavere, og vi fikk fyllt på med ekstra frostvæske, så løsnet isproppen og vi kunne fortsette reisen.
Valget falt på å kjøre til den koselige fjellandsbyen Beitostølen, som ligger ca 900 meter over havet.
Beitostølen passer for deg som både liker å gå på ski, gå på beina eller liker alpint. Her er det mer enn 320 kilometer med oppkjørte løyper og det er alpinbakker både i Beitostølen sentrum og i Raudalen.
Ønsker du å gå skitur på vidda kan du starte skituren på Garli, ca 4,5 km fra campingplassen. Hvis været tillater det kan du kanskje kjøre helt inn til Bygdin fra februar. Vi var ikke så heldige når vi var der, da det hadde snødd på natten og veien var stengt.
Beitostølen Camping med plass for bobiler
Beitostølen Camping ligger like ved skistadioen, med skiløpyer som nærmeste nabo og litt over 1 km fra sentrum av fjellandsbyen med skitrekkene. Her har vi vært flere ganger tidligere, sommer og høst, men det var første gang vi besøkte Beitostølen med bobilen på vinteren. Vi fant en plass bare 5 meter fra oppkjørte skiløyper, og ble der i 2 netter.
Vinterferie med bobil = Skitur på Beitostølen
Det var ustabilt vær, og snø i luften den dagen vi kom til Beitostølen. Selv om neste dag startet med sol, ble den fort borte bak et skylag. Men, det var gode forhold i skisporene med et fint lag med nysnø. Vi gikk et stykke opp mot Garli på ski, hvor skiløypene gikk jevnt oppover. Etter noen kilometer ble vi lei av oppoverbakker, og snudde for å ta turen innom skistadion. En fin liten skitur på 5,5 km før vi tok beina fatt og gikk opp til «sentrum» for å handle litt og spise lunsj på en av restaurantene.
Takk for følget. Vi gleder oss til nye eventyr med bybobilen vår, når og hvor, det vil tiden vise.
Bobilhilsen fra Anne Bente
Vil du ha tips til flere vinterturer med bobilen?
Vi har vært på bl.a. : Dagali, Rauland, Skinnarbu, Gautefall og Haglebu. Les mer her!
5 Comments
Johnny
Hei, takk for flotte reisebeskrivelser! Står dere koplet på strøm, eller bruker dere kun batteri på disse turene?
Har dere blogget hvordan bilen er konfigurert?
Anne Bente Hauge
Vi klarer oss fint uten å koble på strøm flere dager, med et lithium batteri og 2 gassflasker.
Har ikke skrevet om selve bobilen, med kan høre om mannen min har noe å bidra med. Så kanskje det kommer noe om det 🙂
Pingback:
Pingback:
Pingback: