2022 - Europaferie med bobil sommer,  Belgia,  Europaturer,  Reisebrev i bilder

Reisebrev 2: Med bobil til Durbuy i Belgia

Denne fjerde dagen av ferien til Frankrike gikk turen med bobil til Durbuy. Vi var nå klare for litt opplevelser utenom motorveien, og vi valgte å sette kursen med bobil til Durbuy i Belgia, som i følge Google skulle være meget severdig.

Etter 3 dager på reise gjennom Danmark og Tyskland, nærmer vi oss målet om bobilferie i Frankrike. Men når vi først har tatt turen innom Belgia, så kan vi jo også bli litt kjent med i alle fall en av byene. Planen var å besøke både Durbuy og Dinant, som begge skulle ha sjarmerende gamlebyer. Alt gikk ikke helt etter planen, men vi fikk likevel noen fine opplevelser på denne fjerde dagen av ferien, til tross for at regnet styret ned!

Med bobil til Dinant i pøs regnvær
Dessverre så regnet det når vi besøkte Durbuy i Belgia.

Reiserute dag 4 av bobilferien: Fra Durbuy i Belgia til Corbie i Frankrike

Dagens kjøring ble beregnet til ca 285 km og ca 4 timers kjøring i følge Google.

Dagen ble full av kontraster. Vi startet dagen med 11 grader og regn i Belgia, og avsluttet dagen med 28 grader og strålende sol i Frankrike. Dagen startet med å kjøre bobil til Durbuy, hvor vi besøkte gamlebyen og gikk på byvandring i pøs regnvær. Fra campingplassen var det bare noen kilometer å kjøre til Durbuy, så vi var klar for byvandring tidlig på formidagen.

Deretter gikk turen med bobil fra Durby mot Dinant på elendige belgiske veier som nesten ristet bilen i småbiter.

Vi prøvde å besøke Dinant, men fant ingen parkering og måtte kjørte videre. Vi fikk i det minste kjørt gjennom den ikonsike «fjellporten» inn til Dinant. Fra Dinant tok vi raskeste vei ut av Belgia – i håp om at de franske veiene hadde litt bedre standard. Dagen ble avsluttet i Corbie i Frankrike som ble valgt fordi det passet oss å avslutte kjøringen når vi nærmet oss Corbie.

Før vi reiste fra Norge visste jeg ikke engang at disse tre byene eksisterte. Men slik er bobillivet… turen blir til underveis.

Med bobil til Durbuy – en av Belgias mest severdige landsbyer

Det plasket ned på morgenen! Det er ikke helt ideelt vær for byvandring, men selv om regnet sprutet ned tok vi sjansen og kjørte inn i den lille byen Durbuy som lå kun noen kilometer fra campingplassen vi hadde overnattet på.

Byen blir omtalt som verdens minste by, har røtter tilbake til 1100 tallet, med steinhus, brostensbelagte gater og et slott! Siden byen anser seg for å være verdens minste, så trenger du ikke så veldig lang tid for å se det meste. Derfor tok vi også på oss regntøy og trasket rundt i byen selv om det regnet. Og det angret vi ikke på, for selv om det var et lite trivlig vær, var det en veldig trivlig by.

Kommer du med bobil til Durbuy kan du finne bobilplass for parkering for bybesøk både rett før du kommer inn i byen (sørfra) og den nordre parkeringsdelen inne i byen. Men vær obs, på at det er smale veier inne i byen, så har du stor bil vil du kanskje parkere på utsiden. Eller bo på en campingplass utenfor byen og sykle inn.

Slik så været ut når vi reiste fra campingplassen i den «moderne» delen av Durbuy.
Og slik så det ut når vi kjørte med bobil til Durbuy, på vei inn i den gamle delen. Regn, regn og mer regn!
Vi fant fram regntøy og paraply og tok runden i den lille byen.

Bobiltips ved besøk i byer: Undersøk Google Maps på forhånd om hvordan forholdene er for å kjøre inn i byen og hvor du kan finne parkering til bobilen. Mange europeiske byer har veldig smale veier og små parkeringsplasser, som kan være utfordrende for store bobiler. Men med litt planlegging går det meste bra!

Selv om det er vått er det koselig i Durbuy.
Over alt hvor du ser, er det gamle hus og fine detaljer.
Durbuy har sitt eget slott som tårner over byen.
Her er det nok koselig å sitte når solen skinner…
En godteributikk utenom det vanlige!
Koselige gater og små torg i Durbuy.
Noen få andre enn oss trosset været!
På vei ut av Durbuy kjører vi rett mot slottet.
Med bobil til Dinant innebærer det kjøring på smale gater.
Veien ut av byen snirkler seg gjennom en smal brostensbelagt gate i gamlebyen.

Neste stopp er den severdige byen Dinant i Belgia

Vi satte kursen mot Dinant, som skulle by på en flott gammelby og spennende bybilde. Den ligger ikke så veldig langt fra Durbuy og er kjent for sin spektakluære fjellformasjon og ariktektur. Men, dessverre ble det en snarvissitt, da vi ikke fant ledig parkering til bobilen. Vi kunne likevel glede oss over å kjøre inn byporten som er 2 stupbratte høye klipper som ser ut til å være kuttet i 2 deler, med en smal vei mellom klippene. Ellers var det vi så av byen smale veier og mye trafikk.

Her kan du lese mer om Dinant og hva vi gikk glipp av!

Bobiltips for bruk av Google Maps: Når du kjører landeveier og bruker Google Maps, ikke regn med at Google velger de beste veiene. Sjekk alltid ruten og veien ved å zoome inn på kartet for å se om det er en kjørbar vei, eller en kjerrevei du helst vil unngå å kjøre på med bobilen!

Spektakulær innkjøring til byen Dinant i Belgia.
På jakt etter parkering måtte vi manøvrere bobilen på smale gater. Men vi fant ingen parkering.
Dinant ligger ved elven Maas.
Vi må returnere tilbake til klippeporten for å kjøre ut av byen igjen.
Idyllisk ved elven Maas ved Dinant.

Kjøring med bobil i Belgia og Frankrike

Vi ble overrasket over den lave veistandarden på belgiske veier. Til og med mange av motorveiene var i elendig forfatning. Det gjorde at vi ønsket oss raskest mulig ut av Belgia, slik at vi slapp å riste bobilen i stykker. NB! Alle veiene var ikke elendige, men for mange av de vi kjørte på var hadde tvilsom standard.

I tillegg til elendig veistandard, var det uforsvarlig høy fartsgrense gjennom småbebyggelse – og det føltes rart å suse i 70 km i timen forbi tett bebygelse. Jeg håper vi var uheldige med veiene vi kjørte og at dette ikke er representativt for Belgia. Når vi kom til Frankrike ble straks veistandarden høyere!

En landevei som faktisk var ganske bra å kjøre i Belgia.
Skyene lå tunge over landsbygda. Regnet strømmet ned hele formiddagen.
Så kom vi inn i Frankrike, og veistandarden gikk opp og solen tittet fram!
Uendelige jorder på landsbygda i Frankrike.
Langs veien lå det flere steder små kapell.
Vi nærmer oss dagens mål – Corbie.
Det var flere minnesmerker fra første/andre verdenskrig langs veien mot Corbie.

Corbie – en liten by nord i Frankrike

Ca 15 km fra Amiens i Haute-de-France, ligger den lille byen Corbie. Der var det en campingplass nær sentrum og ved elven. Vi liker å bo nær der det skjer noe, og en sentrumsnær campingplass passer oss derfor perfekt slik at vi kan gå turer og på oppdagelsesferd når bobilen er parkert for natten.

Corbie har historie tilbake til 600-tallet og en imponerende kirke til å være en så liten by. Kirken minnet om Notre Dame i Paris, bare litt midre. Området viktig for munker i middelalderen. Ut over kirken var det et par andre hus som skilte seg ut, men byen var en trivlig liten by for en kort stopover. Campingplassen – Camping Municipal led Poissonniers, lå like ved en kanal hvor noen fine kanalbåter hadde lagt til for natten.

Vi fant oss en fin plass på campingplassen i Corbie.
Den store kirken i Corbie minnet om en mindre utgave av Notre Dame i Parsi.
Skole for gutter! Det er vel kanskje ikke slik lenger nå?
En gammel portal som ble laget på munkenes tid i Corbie.
Portalen er inngangen til området rund kirken og klosteret.
Noen gamle fine hus i Corbie.
Borgemesteren har bygget seg et prakfult bygg i den lille byen Corbie.
Ved kanalen var båtene lagt til for å slå leir for natten.
En gammel kanalbåt like ved campingplassen i Corbie.

Nå er snart transportetappene unnagjort. I morgen går turen til Normandie-kysten og Fecamp hvor vi skal roe ned kjøringen og satse mer på opplevelser.

Les det neste reisebrevet som er fra Fecamp i Normandie, Frankrike!

Bobilhilsen fra Anne Bentem

0 Shares
Share
Pin
Tweet