
Med bobil i Moseldalen med sykkeltur til Bernkastel Kues
Reisebrev med bilder og tips om å reise med bobil i Moseldalen og sykkeltur langs elven. Dette er fra dag 22 og 23 av vår bobilferie – på vei hjem etter mer enn 18 dager i Frankrike.
Etter et fantastisk besøk i den eventyrlige Eguisheim i Alsace, gikk turen videre til Moseldalen. I løpet av to dager kjørte vi langs elven Mosel fra Longuic ved Trier til Moselkern ved Burg Elf. Vi tok en sylkeltur til den vakre byen Bernkastel Kues, og vi avsluttet besøket i Moseldalen med slottsbesøk til Burg Elf, før vi satt full fart nordover i Tyskland.
Alle reisebrevene fra vår bobilferie til Frankrike kan du se her!

Reiseruten for dag 22 og 23 – fra til Moseldalen med bobil
Dag 22: Eguisheim – Bernkastel Kues. Fredag 8. juli – ca 321 km, litt under 4 timers kjøring. Vi valgte å kjøre inn i Moseldalen like øst for Trier og følge elven ned mot Bernkastel Kues. Vi valgte en bobilparkering med utsikt ca 6 km vest for Bernkastel Kues – og syklet inn til den vakre byen ved Mosel.
LES MER: Dagen før var vi i eventyrbyen Eguisheim i Alsace.
Dag 23: Bernkastel Kues – Dortmund. Lørdag 9. juli – ca 299 km og omtrent 4,5 timers kjøring. Vi tok oss god tid og kjørte langs elven i Moseldalen helt ned til Moselkern ved Burg Eltz. Etter et besøk på slottet satte vi kursen mot AutoBahn og kjørte nordover mot Dortmund hvor vi fant en campingplass for natten.

Med bobil i Moseldalen – en vakker reise langs elven
Moseldalen strekker seg fra Trier i Vest til Koblens i øst. Elven Mosel slynger seg ned dalen, som prydes av uendelige vinranker. De bratte dalsidene er godt egnet for dyrking av vindruer, og her produseres blant annet den berømte moselvinen . Dalsidene er bratte, og temperaturen blir høy i dalsidene. Derfor er området godt egnet for dyrking av vindruer, som i stor grad blir til uendelig mange flasker med hvitvin.
I området er det mer en 5000 vingårdere og 125 vinbyer som ligger som perler på en snor langs elven. Nesten alle har sin egen bobilparkering og/eller campingplass, så for oss som reiser med bobil i Moseldalen er det ikke vanskelig å finne plasser å stå for natten i Moseldalen. Med sykkelstier mange steder langs elven er det også et supert sted for sykkelturer.
Første dagen med bobil i Moseldalen kjørte vi fra Longuish like ved Trier til Brauneberg like ved Bernkastel Kues.






Bobilparkering i Moseldalen med utsikt til vinrankene
Vi hadde valgt oss en liten bobilparkering, i sykkelavstand til Bernkastel Kues. Plassen heter Wohnmobilstellplatz „Brauneberger Juffer”. Alle plassene ligger på en rekke med utsikt mot vinrankene og små glimt av elven. En liten dagligvarebutikk og restaurant ligger rett ved bobilparkeringen. Vi betalte 10 euro som ble lagt i en konvolutt. Tømming av gråvann og toalett, samt påfyll av vann er inkludert. Et stille og rolig sted for deg som ikke trenger å bo midt i byen.




Sykkeltur i Moseldalen – fra Brauneberg til Bernkastel Kues
På ettermiddagen syklet vi fra Brauneberg til Bernkastel Kues. Ca 8 km langs elven Mosel og vinrankene, det meste på sykkelstier et stykke fra veien. Lett nedoverbakker til Bernkastel Kues, og svak oppover tilbake.
Bernkastel Kues er kalt hjertet av Moseldalen, og har en gammelby proppfull av bindingsverkshus. Over byen ligger restene av en borg. Byen er en av de mest besøkte byene i Moseldalen.














Fra Braunberg til Burg Eltz i Moseldalen
Neste dag gikk turen videre med bobilen langs Mosel. Vi kjørte gjennom små landsbyer, langs elven og langs med endeløse vinranker. Se opp for borger og slott når du kjører i Moseldalen, for de dukker stadig opp i siktlinjen.


















Burg Eltz – slottet midt i skogen ved Moseldalen
Middelalderlslottet Burg Eltz ligger på en høyde midt i skogen. Midt i det jeg vil kalle «ingen-manns-land». Det er en stor parkeringsplass for både bobiler og biler ca 2 km fra slottet. Derfra kunne vi velge mellom å ta en shuttelbus til 2 euro eller gå. Det var veldig varmt den dagen, så vi valgte å ta minibussen. Den tok oss med opp noen bakker så ned noen bratte bakker før vi kom til slottet som ser imponerende ut.


Burg Eltz har hatt en familie som eiere i 33 generasjoner
Helt siden det 12. århundre har Eltz-familien vært slottets herrer. Slottet er egentlig ikke så stort, men det har en imponerende fasade. Vi kjøpte billett for å komme inn på slottet, men oppdaget raskt at det var store køer for å se slottets innside. Vi er ikke store fan av køer, og enda mindre av å gå i kø for å få omvisning. Så vi droppet interiøret av slottet og var fornøyde med å ha sett slottets utside, noe av innsiden og spist lunsj på slottsterassen.










Etter besøket på Burg Eltz satte vi Google Maps på Danmark og kjørte i full fart nordover til vi var lei av kjøringen. Vi valgte å ta kvelden rett sør for Dortmund. På en campingplass som lå like ved en borg! Tyskland har mange boger!!!
De neste dagene blir det transportetapper tilbake til Danmark!
Bobilhilsen fra Anne Bente

2 Comments
Pingback:
Pingback: