Reisebrev 16: Med bobil i Løkken i Danmark

Etter 25 dager farten i Frankrike og Europa, var vi på plass med bobil i Løkken i Danmark. Når vi satset på å tilbringe siste dagen i Løkken var det fordi det var praktisk for å ta fergen fra Hirtshals dagen etter. Men, med strålende sommervær og nesten vindstille ble det en fantastisk fin avslutning på ferien.

Det var perfekt vær for en sykkeltur uten motvind, langs Danmarks flotteste strender og i en av Danmarks mest populære sommerbyer. Dette reisebrevet er fra dag 25 av vår bobilferie i Europa (Frankrike) i juni/juli 2022 og viser deg dansk idyll og sommer ved Vesterhavet.

Flott kveldslys på stranden ved Løkken Strand Camping.

Med bobil på Løkken Strand Camping

Skal du med bobil til Løkken er Løkken Strand Camping et fint valg. Det er en relativt enkel campingplass som ligger noen få kilometer nord for Løkken, på de høye klittene ved stranden. Vi kom rundt 1330 og var tidlig nok ute til å finne oss en ledig plass. I juli er området populært så det gjelder å ikke komme for sent for å få plass her.

Vi betalte DKR 259 for en natt på Løkken Strand Camping inkl. strøm. Det er ikke numererte plasser, så vi måtte først gå en runde på campingplassen for å finne plass før vi kunne betale og kjøre inn.

Med bobil i Løkken: Vi fant en fin plass rett ved klitten på Løkken Strand Camping.
Fra klitten like ved Løkken Strand Camping er det flott utsikt mot stranden og paragliderne.
Det går sti helt på toppen av klittene. Her kan du vandre langt om du vil – helt til Rubjerg Knude langt der framme!

Vil du vite mer om hva Rubjerg Knude er? Vi var der en påskeferie – les mer her!

Campingplassen ligger i et område hvor den vakre naturen står i sentrum. Kun et steinkast fra stranden, og ca 1,5 kilometer til Løkken by. Vil du gå langs stranden tar det ca 15-20 minutter. Stranden ved Løkken Strand Camping er et populært sted for paraglidere. Det er et flott skue å sitte på toppen av klitten og skue ut over stranden, havet og paragliderne som flyr langs klittene.

Les mer om Løkken Strand Camping på plassens hjemmesider!

Jeg fikk nesten paragliderne i hodet når jeg gikk tur langs toppen av klittene.
Det var bratt ned til stranden, men en trapp fra Løkken Strand Camping gjorden turen ned enkel og sikker.

Sykkeltur til sommerbyen Løkken

Fra Løkken Strand Camping til byen og stranden i Løkken er det en fin liten sykkeltur. Vi satte først kursen mot den sørlige delen av stranden, der bilene kjører ned på stranden. Det er faktisk mulig å kjøre ned med bobil på stranden i Løkken, men vi tok ikke sjansen – da sanden kan være lunefull og med flere tonn på stranden er faren for å sette seg fast i sanden reell.

Med sykkel på stranden i Løkken!
Det var en perfekt dag for å ta bilen med på stranden denne dagen!

Vi våget ikke å kjøre bobilen på stranden, men sykkelen derimot – den var ikke for tung for å sykles på stranden. Der hvor bilene kjørte var sanden såpass pakket at de smale sykkelhjula ikke gravde seg ned i sanden. Når vi kom over på stranden uten biler, var det enklest å trille syklene.

På tur med sykkelen mot Løkken Strand.
Langs stranden i Løkken ligger det over 500 badehus på rekke og rad.
Båter på Løkken Strand.
Her var det sydenstemning. Vi tok dagens lunsj/middag på en uterestaurant rett ved stranden i Løkken.
Løkken har i tillegg til den store flott stranden også en koselig by som syder av folk på sommeren.

Fantastisk kveld på Løkken Strand Camping

Den siste kvelden vår ble en fin opplevelse. Mange paraglidere var i luften på kvelden før solen gikk ned. Lyset med de grønne klittene og den hvite stranden og blå havet er magisk. Vi kunne avslutte vår siste kveld med bobil i Løkken og glede oss over alle opplevelsene på veien – og glede oss til å reise hjem dagen etter.

Vakkert lys når solen er på vei ned og skyggene blir lange.
Fra utsikten rett ved bobilen var det gøy å følge med på paragliderne.
På Løkken Strand Hotel kan du se solen gå ned i havet!

Takk for følget. Vi har vært på reise i 25 dager, og i morgen går turen til Hirtshals for å ta Color Line Superspeed hjem til Larvik. Minnene de lever videre i denne reisebloggen.

Vil du lese flere reisebrev fra vår 26 dagers rundreise i Frankrike og Europe med bobil. Her finner du masse tips og inspirasjon!

Bobilhilsen fra Anne Bente

L

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet