Reisebrev 13: Med bobil til Eguisheim i Alsace i Frankrike

Reisebrev med bilder og tips om å reise med bobil til Eguisheim i Alsace i Frankrike. Dette er fra dag 21 av vår bobilferie i Frankrike i juni/juli 2022.

Etter en fantastisk dag i vakre Annecy ved foten av Alpene, satte vi kursen med bobilen videre nordover.Vi var i gang med hjemreisen, men vi hadde ikke dårlig tid. Vi ønsket flere opplevelser på vår ferd nordover. Calmar i Alsace var et ønske, men ettersom vi kun ville ha en ettermiddag der – fant vi ut at vi heller ville satse på en liten by i Alsace og fant Eguisheim på Googel. Wow – for et funn!

Les mer: Sjekk ut hele reiseruten fra vår bobilferie i Europa og Frankrie her!

Eventyrbyen Eguisheim med sine fargerike og sjarmerende hus.

Reiserute dag 21: Annecy – Eguisheim

Torsdag 7. juli 2022 – 355 km og rett under 4 timers kjøring når vi valgte den raskeste ruten med bobil til Eguisheim. Den raskeste ruten gikk tvers gjennom Sveits på flotte motorveier. For å kjøre motorveier i Sveit måtte vi betale en veiavgift ved grensen – ca 440 NOK. Da fikk vi et oblat til vinduet, så vi kan kjøre så mye vi vil i Sveits i 2022 (men tror ikke det blir flere turer til Sveits dette året).

Den største utfordringen med dagens kjøreetappe med bobil til Eguisheim, var som vanlig å kjøre forbi alle de flotte stedene vi kunne ha stoppet. Men vi var på vei hjemover og målet var Eguisheim i Alsace, Frankrie.

Reiseruten vi valgte fra Annecy til Eguisheim i Alsace.
Vi kjørte gjennom Sveits, med utsikt mot alpene som ble lagt bak oss.

Eguisheim – en eventyrlig landsby med bobilparkering

Eguisheim er som en liten fargerik by klippet rett ut av et eventyr. Det er ingen tvil om at Eguisheim har fortjent sin omtale som en av Frankrikes vakreste landsbyer. For oss med bobil er det en glede å melde at den lille byen har både bobilparkering og campingplass som ligger et steinkast fra den eventyrlige landsbyen.

Eguisheim ligger kun 6-7 km fra den større, men også vakre og ennå mer kjente byen Colmar. Vi valgte Eguisheim fordi den var liten, fordi den lå midt i vinåkrene og fordi det var gåavstand fra bobilparkering/campingplass.

Planen vår var å ta inn på byens campingplass, da vi som regel foretrekker camping framfor bobilplasser. Men, Google Maps hadde andre planer og tok oss med på en vei som var forbudt for bobiler og vi måtte snu. Vi måtte kjøre inn på bobilplassen for å snu og oppdaget at den var helt perfekt for oss. Det var godt med ledige plasser, og den hadde alt vi trengte. Vi ble derfor på bobilparkeringen i Eguisheim.

Bobilplassen i Eguisheim, med vinrankene på den ene siden og gamlebyen på den andre siden av bobilen.
Utsikten fra bobilparkeringen i Eguisheim.

Byvandring i vakre Eguisheim

Eguisheim er en liten fargerik fargerik landsby. I tillegg til alle de vakre og fargerike husene, er byen kjent for sine fargerike blomster. Byen er bygget opp rundt slottet som ligger i midten av byen, med smale gater som går i ring rundt slottet. Her kan du raskt vandre hundrevis av år tilbake i tid, og forestille deg hvordan det var her i middelalderen når byen ble bygget.

Det første slottet i Eguisheim ble grunnlagt på 700-tallet, og byen utviklet seg etterhvert rundt slottet. Byen er også kjent for å være omkranset av vingårder, mer enn 30 vindyrkere har sin tilknytning til landsbyen og du finner mange vinutsalg inne i den pittoreske byen.

Når du kommer innnenfor gamlebyen dukker de smale gatene som går i ring rundt byen opp – med umiddelbar WOW-effekt.
Byens midtpungt har en vakker fontene.
Fontenen ligger rett foran slottet og kapellet som byen er bygget rundt.
Fontenen på torget i Eguisheim.
Kapellet i Eguisheim.
Baksiden av slottet i Eguisheim med en karnapp som hentet fra et eventyr.
Ved torget i Eguisheim lå det flere uterestauranter.

Bli med på en vandretur i bilder fra Eguisheim

Jeg klarte ikke velge hvilke bilder jeg skulle vise fram, så her kommer mange fra vår byvandring rund i gatene i Eguisheim.

Fint å være på bobilferie i Eguisheim!
Et hotell med sjarm i Eguisheim.
Eguisheim ser nesten ut som den er laget av Walt Disney.
Merkelig nok var det mange ganger vi hadde de smale gatene i Eguisheim for oss selv.
Byens bibliotek?
Noen fasaden hadde også vakre jordfarger.
De fleste fasadene hadde vakre pastellfarger.
Kameraet rakk aldri å hvile i lommen.
Vakre og fargerike hus i Eguisheim.
Blomster og bindingsverk i Eguisheim.
I disse vakre husene bor det folk!
I denne gaten i Eguisheim hadde beboerne slått seg helt løs med blomster.
Et hus var overraskende nok ikke oppusset. Det hadde likevel sin egen sjarme.
Er du overbevist? Står Eguisheim nå på bucketlisten din over steder du vil besøke?

Storken bor i Eguisheim

Jeg vet ikke om barna kommer med storken i Eguisheim, men det er i alle fall mange storker som bor i denne lille landsbyen.

Her har storken bygget reir i en pipe.

Vinlandsbyen Eguisheim

Eguisheim ligger langs vinruten i Alsace. Er du en vinelsker er det bare å glede seg til et besøk i Eguisheim. I tillegg til alle vinutsalgene og restauranter med lokale viner, kan du ta turen ut mellom vinrankene og studere vindruene selv. Det er laget en egen vinrute-sti langs og midt i områdets vinranker.

Gamle vintrønner i fiffig løftesystem?
Noen som har bestilt noen tønner med vin?
Vi gikk en tur ut til vinrankene som lå rett utenfor landsbyen.
Vinranker på rekke og rad i Eguisheim.
Druer var det også på vinrankene. Kanskje ikke helt modne ennå?

Eguesheim er et flott sted å besøke i Alsace

Vårt besøk med bobilen i Eguisheim var langt over hva vi hadde forventet. Bildene klarer ikke å fange opp den flotte stemningen og det historiske suset som ligger i byens smale gater. Og selv om det var blitt torsdag 7. juli var det ikke antydning til kø i gatene, så vi kunne gå relativt uforstyrret rundt i gatene. Perfekt for oss som ikke liker store folkemengder.

Bobilparkeringen gjorde det enkelt å ta turen ut på byen igjen på kveldingen for å besøke en restaurant – i en dyp kjeller med tykke murer som må ha stått der siden middelalderen.

Jeg kan trygt anbefale Eguisheim om du har planer om å ta turen med bobilen til Alsace.

Les mer om Eguisheim her!

Neste reisebrev kommer fra Moseldalen!

Bobilhilsen fra Anne Bente

5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet