Bobil på vinteren,  Camping i Norge,  Camping og bobilparkeringer,  Fricamping,  Norge > Østlandet,  Norgesturer

Vintercamping på Dagali med bobil

Vintercamping med bobil kan være en herlig fornøyelse, og på Vasstulaen på Dagalifjell kan du oppleve hvite vidder direkte fra bobilen. Hva slår vel utsikten fra 1100 meters høyde når solen skinner?

Utsikt fra bobilen på Dagalifjell!

Vi tok turen innom Dagali og Vasstulaen med bobilen i vinterferien, etter først å ha vært en tur på Haglebu Feriesenter. Det var plussgrader og solskinn når vi parkerte bilen og løypene fristet! Men når vi kom var det sterk vind, så det fristet mer med en deilig pizza inne på Vasstulaen 1100 Fjellcafé, og nyte utsikten fra bobilen.

Parkeringsplassen ved Vastulaen 1100 er stor!

Bobilparkering på Vasstulaen?

Det er ingen offisiell bobilparkering på Dagalifjell/Vasstulaen. Men, ved fjellcafeen på 1100 meter er det en stor parkeringsplass som det er mulig å stå parkert på også om natten. Vi har vært her flere ganger og har spurt i resepsjonen om vi kan stå der på natten, og det har gått fint! Det er ingen fasiliteter på plassen, men hva skal vi med det for en natt eller to, når vi har naturen rett utenfor døren og en cafe med deilig mat som nærmeste nabo?

Den lille blå bybobilen vår har parkert på høyfjellet, ved Vasstulaen på Dagalifjell!
Skiløypene går rett fra parkeringsplassen – så her er det bare å gå en liten eller lang tur…
Preparerte løyper på vidda! Et herlig syn!

Dagalifjell har mer enn fjellcafé og skiløyper på hvite vidder. En liten kjøretur fra Vasstulaen ligger alpinsenteret i Dagali. Et familievennlig alpinsenter med bakker som passer for nybegynnere og pyser (jeg er sistnevnte).

Dagali Alpinsenter – familievennlig og helt uten kø!

Vi har vært på alpinsenteret i Dagali flere ganger opp gjennom årene, og aldri opplevd kø her! Men nærheten til større alpinanlegg på Geilo og Uvdal, gjør nok at de mest ivrige alpinistene velger å ta turen til et av de større sentrene.

For oss med bobil er det et skisenter som er lett tilgjengelig. Det er mulig å kjøre opp uten å risikere å sitte fast med bobilen i bratte bakker, og det er stor nok plass på parkeringsplassen til bobiler. Vi trenger jo litt mer plass enn en liten personbil 🙂

Det var deilig i solveggen ved cafeteriaen på Dagali skisenter!

Vi testet bakken, men for meg holdt det med en tur. Nye skistøvler som ikke fungerte gjorde turen til et lite mareritt. Så mens mannen kjørte noen runder koste jeg meg i solen – uten plagsomme slalomstøvler på beina. Neste gang skal jeg leie utstyr!

Så gikk turen hjemover! Over Dagalifjell, forbi Vasstulan og ned mot Rødberg og hele Numedalen tilbake til Larvik.

På vei fra Vasstulan til Rødberg med utsikt mot hvite vidder og alpinsentert i Uvdal

Tips: Campingplass på Dagali

Ønsker du å bo på campingplass med bobilen på Dagalig, med strøm og fasiliteter, så finnes det en like ved Dagali Hotell. På vinteren lønner det seg å ringe på forhånd, så de vet at du kommer.

Bobilhilsen fra Anne Bente
Utskremt og pysete aplinist på bobiltur!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet