Reisebrev 1 – Høstferie over Valdresflye og Strynefjell

DAG 1: Fra Larvik til Beitostølen via Hadeland

Vi visste ikke hvor vi skulle når vi reiste hjemmefra. Men vi skulle først kjøre vår studentdatter til Oslo, og så ble første mål satt. Beitostølen, via Hadeland og Randsfjorden, på veier vi ikke hadde kjørt før.

Beitostølen med bobil

På Beitostølen ble det bobilparkering på campingplassen. Der var det laget flere fine og nye plasser. Og vi kunne se ned på en av Beitostølens beste restauranter. Vi fikk bestil bord og hadde fikk servert et nydelig måltid i rustikke og koselige omgivelser. Og bare 100 meter fra bobilen.

Dag 2: Beitostølen – Stryn

Dagen startet med lave skyer og regn. Vi tok oss god tid før vi satte kursen nordover mot Valdresflye. Valdresflya er en av mine favorittfjelloverganger, men i dag handlet det bare om å kjøre over… på vei mot Vestlandet som i følge Yr hadde bedre vær.

Over Valdresflya i regnvær

Fra Valdresflya til Lom

Full fargefest langs Vågåvatnet selv om det regnet. Men helfigvis begynte det å lette litt på skylaget.

En liten pause i Fossbergom

Vi tok en pause for å se på Lom Stavkirk, den brusende elven med brevann og stå i kø for ferske bakervarer på det berømte bakeriet i Lom.

Fra Lom til Strynefjellet.

En flott tur i en vakker dal som går opp mot høyfjellet. Vi tok en stopp ved Billingen Seterpensjonat som er verdt å ta en titt på.

Strynefjellet – den nye veien.

Den nye Strynefjellsveien går rett inn i en lang tunell. Det er flere lange tuneller, men du går ikke glipp av den vakre naturen. Mellom tunellene er naturen majestetisk og utsikten du får langs veien er en opplevelse i seg selv.

Hjelle – en berømt perle

Jeg har sett tusenvis av idylliske sommerbilder fra Hjelle. Denne dagen var det ikke idyll som preget stedet, men de høye fjellene. Høsten var kommet hit også. Vi parkerte ved bryggen og gikk en liten tur til stranden.

Oppstryn – naturperler

Vi hadde mål om å ta kvelden i eller ved Stryn og vi valgte å parkere bobilen på Strynsvatnet Camping som ligger på vestsiden av Oppstrynsvatnet. Vannet er formet som en fjord og omkranset av høye fjell, her er det lett å bli nasjonalromantisk.

Hva skjer i morgen?

Vi tror vi satser på Loen og ta skyliften opp for å gå i fjellet, om været blir brukbart. Tiden vil vise…

Takk for følget 🙂

Bobilhilsen fra Anne Bente

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 Shares
Share8
Pin
Tweet