Camping med bobil i Bamberg

På bobilferie i Bamberg Tyskland
Rådhuset i Bamberg er en av de store attraksjonene, og i området rundt rådhuset er det flere broer over kanalene og mange spisesteder.

Bamberg ligger sør-øst i Tyskland, rett nord for Nuremberg der motorvei 70 og 73 møtes. Det er et perfekt sted for å ta en stopp enten du er på bobilferie i Tyskland eller du er på vei mot Alpene (eller sydligere strøk).

Her finner du Bamberg i Tyskland.
Bamberg ligger rett nord for Nuremberg og øst for Wurzburg. Et supert sted å stoppe når du er på bobilferie i Europa.

Sjekk ut reiseruten for vår 19 dagers bobilferie i Europa hvor Bamberg var et av stoppene underveis.

I gamlebyen i Bamberg er det et sjarmerende virvar av ulike stilarter fra de siste 1000 årene. Å rusle rundt i Bamberg er som en spennende reise i tid. Byen er godt bevart og har fått sin plass på UNESCOS verdensarvliste.

På bobilferie i Bamberg Tyskland
Bamberg var et virvar av historiske opplevelser og et flott sted å traske gatelangs en hel dag.

Les mer om vår opplevelse av Bamberg her!

Camping med bobil i Bamberg

Vi valgte Camping Insel Bamberg som ligger like sør før den sjarmerende byen Bamberg. Med vår lille bybobil rullet vi inn på campingplassen midt på dagen. Her var det mange døgnplasser for bobiler og andre campingturister som ønsket seg en liten bit av byen Bamberg. Vi ble på campingplassen i to døgn, slik at vi fikk en hel dag til å utforske den historiske delen av Bamberg. Vi så nesten ingen norske biler her, men det var mange tyskere og nederledere som hadde funnet veien hit.

Camping med bobil i Bamberg
Vi fikk velge plass selv, og selv om det etterhvert ble fullt på plassen, var det ikke trangt mellom bobilene.

Fra Bamberg Insel Camping er det kun 5 km å sykle inn til gamlebyen, og sykkelturen går for det meste gjennom skog- og parkområder. Inne i byen er det bare å parkere sykkelen langs kanalen, og traske rundt for å utforske gamlebyen. Eller bare ta en kald drikke eller middag i hyggelige omgivelser? Det funker det også!

Sykkeltur inn til Bamberg
Det var en fin sykkeltur fra campingplassen til gamlebyen i Bamberg.

Camping Insel Bamberg ligger i et rolig område langs med en stille kanal, og har alt du trenger for et døgn eller flere. Bra sanitæranlegg, restaurant, strøm, tømming og fylling. Det eneste som manglet var et supermarked i nærheten. Så pass på å bunkre opp det du trenger før du kommer hit, eller ta en sykkeltur/biltur til nærmeste kjøpesenter som ligger ca 4 km fra campingplassen.

Camping med bobil i Bamberg
Camping Insel Bamberg og plassens restaurant ligger direkte ved kanalen. Vi spiste en velsmakende pizza her på kvelden!

Bobilhilsen fra 
Anne Bente

…som liker å oppdage nye steder på farta med bobilen.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *