Bobilparkering i Flensburg – på Citti-Park

En transportetappe gjennom Danmark og Tyskland er ikke det som jeg forbinder med den hyggeligste delen av reisen, så da kunne vi like gjerne være litt praktiske den første dagen av sommerferien med bobilen – og vi valgte derfor å slå leir på bobilparkeringen i Flensburg, nærmere bestemt Citti-Park.

Finner du Citti-Park kjøpesenteret, finner du også bobilparkeringen.

Etter å ha stått opp lenge før fuglene våknet for å være på Color Lines terminal i Larvik før rkl 0700. Etter nesten 4 timer på fergen, som tross sterk vin gikk overraskende bra uten sjøsyke, kjørte vi av fergen i Hirtshals rett før kl 1200. Det var det to trøtte bobilfarere som fartet gjennom Danmark, og etter et sent lunsjstopp sør for Århus, med regnevær og vind som du bare finner i Danmark (les kalde og sterke vindkast) fant vi ut at det kanskje var like greit å gå for shopping istedet for campinghygge på første overnatting. Da er det greit med en bobibparkering i Flensburg som ligger rett utenfor det store kjøpesenteret Citti-Park.

Shopping og bobilparkering på Citti-Park i Flensburg

Vi satte derfor kursen mot Flensburg og Citti-Park, og bobilparken rett utenfor det store kjøpesenteret. Rett før kl 1700 rullet vi inn på plassen som var begynt å fylles opp. Og vi kom i grevens tid, en time senere var det fullt! (NB! Dette var 1. juli og sommertrafikken var i gang)

NB! Mange som kom sent valgte å parkere på plassene til ordinære biler, så morgene etter var det nesten dobbelt så mange bobiler som når jeg trodde det var fullt….!

Kjøpesenteret Citti-Park ligger rett ved denne bobilparkeringen i Flensburg.

Kjøpesenteret Citti-Park Flensburg

Vi kunne rusle tørrskodde rundt på Citti-Park, som ligger et steinkast fra bobilparkeringen. I kjøpesenteret finnes det mange ulike butikker med klær, sko, utstyr, bakeri, matverer og elekrtiske duppeditter. Vil du slippe å lage mat selv, finner du flere restauranter inne på senteret.

Kjøpesenteret har åpent fra ca 0730 – 2000, så det mulig å få kjøpt seg mat og alt mulig annet når du måtte trenge det. På matbutikken innen på Citty-Park kan du kjøpe store kvantum av øl og brus til en billig penge, men husk å ta med pass for eksportpriser. Du finner selvsagt alt mulig spiselig der også, og det er et vanvittig stort utvalg i forhold til det vi er vant til i norske stormarkeder.

Det var trangt mellom plassene og vår lille blå bybobil ble liten sammen med den svære naboen 🙂

Fakta om bobilparkeringen på Citti-Park Flensburg

Dette er status pr. 1. juli 2019 (med forbehold om endringer):

  • Det er gratis å stå her for kunder på Citti-Park
  • Kun for campingbiler/vogner som er utsyrt med spillvannstank
  • Det er ikke mulig å reservere plass
  • Det er ganske trangbodd, kun en meter til naboen.
  • Det er ikke lov å sette ut campingutstyr.
  • Det var stille og rolig der på natten
  • Det er mulighet til å tømme spillvanntanken
  • Det er mulig å fylle på vanntanken mot betaling i automat
  • Det er mulig å benytte toaletter på Citti-Park under åpningstidene til kjøpesenteret

Det ble en tidlig kveld på oss, som var manko på søvn etter å ha startet ferien nesten midt på natten for å rekke morgenbåten fra Larvik. Før vi tok kvelden hadde vi plottet inn morgendagens reisemål – Goslar. Ca 4 timers kjøring sørover, og en av Tysklands koselige bindingsverksbyer.

Men før vi reiste fra Citti-Park kjørte vi innom «XX», like ved kjøpesenteret – for å skaffe oss miljøoblat. Vi har Euro6 motor i vår bybobil, og da er det jo greit å få bevis for det så vi kan kjøre dit vi vil.

Bobilhilsen fra Anne Bente

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet