2020 - Høstferie til Vestlandet,  Norge,  Norge > Vestlandet,  Norgesturer,  Reisebrev fra Norgesturer med bobil,  Reisebrev i bilder,  Reisetips

Høstfarger over Valdresflye og Strynsfjellet

Dagen startet på Beitostølen med lave skyer og regn, men vi håpet likevel på å oppleve høstfarger over Valdresflye og Strynefjellet. Vi tok oss god tid før vi satte kursen nordover mot Valdresflye med bobilen. Valdresflya er en av mine favorittfjelloverganger, og til tross for dårlig sikt og lavt skydekke, var det mange flotte høstfarger oppe på Valdresflye.

Dette er den andre dagen av vår 6 dagers høstferie med bobil på Vestlandet i 2020.
Les alle reisebrevene her!

Turen ned fra Strynefjellet kunne by på fantastisk utsikt.

Til tross for regn var det fine høstfarger over Valdresflye denne dagen

Vi stoppet flere steder på vei over Valdresflye, men det ble korte stopp da været ikke fristet til å oppholde seg utenfor bobilen. Vi stoppet på toppen av Valdresflye ved besøkssenteret og kjørte en liten avstikker til Gjendesheim. Fargen på brevannet er fantastisk til tross for dårlig vær.

Fra høstfarger over Valdresflya til høstfarger i Lom

Etter å ha fått utsikt til høstfargene over Valdresflye, var det også full fargefest langs Vågåvatnet selv om det regnet. Heldigvis begynte det å lette litt på skylaget og det ble litt lysere.

En liten pause i Fossbergom – Lom

Vi tok en pause for å se på Lom Stavkirke og den brusende elven med brevann. Lom viste seg fram med flotte høstfarger, akkurat slik vi håpet på. Vi endte også opp i kø for å kjøpe ferske bakervarer på det berømte bakeriet i Lom. Det var nesten ingen bobiler på den store parkeringsplassen ved stavkirken, likevel var det lang kø på bakeriet.

Fra Lom til Strynefjellet var også en fargefest til ære for høsten

Fra Lom kjørte vi vestover mot Strynefjellet. Det er en flott tur i en vakker dal som går opp mot høyfjellet. Vi tok en stopp ved Billingen Seterpensjonat som er verdt å ta en titt på. Det er et vakkert gammet bygg med en malerisk beliggenhet.

Høstfarger over Strynefjellet – den nye veien.

Den nye Strynefjellsveien går rett inn i en lang tunell. Det er flere lange tuneller, men du går ikke glipp av den vakre naturen. Mellom tunellene er naturen majestetisk og utsikten du får langs veien er en opplevelse i seg selv. I oktobber varierte fargene mellom grønt og rustfarger, opp mot de barske fjelltoppene.

Et lite stopp på Hjelle – en berømt perle

Jeg har sett tusenvis av idylliske sommerbilder fra Hjelle. Denne dagen var det ikke sommeridyll som preget stedet, da høsten var kommet hit også. Vi parkerte ved bryggen og gikk en liten tur til stranden for å se på utsikten mot de høye fjellene som omkranser Hjelle og Oppstrynsvatnet.

En kjøretur med bobil langs Oppstrynsvatnet – en naturperle

Turen fra Hjelle og inn mot Stryn går i vakkert landskap med utsikt til høye fjell. Vi hadde mål om å ta kvelden i eller ved Stryn og vi valgte å parkere bobilen på Strynsvatnet Camping som ligger på vestsiden av Oppstrynsvatnet. Vannet er formet som en fjord og omkranset av høye fjell, her er det lett å bli nasjonalromantisk.

Hva skjer i morgen?

Vi tror vi satser på Loen og ta skyliften opp for å gå i fjellet, om været blir brukbart.

Sjekk ut neste reisebrev her!

Takk for følget 🙂

Bobilhilsen fra Anne Bente

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 Shares
Share8
Pin
Tweet