Camping i Danmark,  Camping og bobilparkeringer,  Europaturer,  Favoritt

Charlottenlund Fort Camping ved København

Vi la turen innom København på vår bobilferie i Danmark og hadde booket plass på Charlottenlund Fort like nord for København. Vi oppdaget denne litt spesielle campingplassen, Charlottelund Fort, etter å ha trålet Google Maps etter campingplasser nær København.

Det var god plass til vår lille bybobil på plassen vi hadde forhåndsreservert.

Campingplass på et fort?

Ja nettopp, campingplassen ligger på et gammelt og verneverdig fort, med vollgrav og kanoner og alt du forventer av et fort. Så forventningene var store når vi rullet inn på campingplassen.

Forventningene ble innfridd! Charlottenlund Fort hadde romslige plasser, det var rolig, det var pent og det lå i vakre omgivelser. Her var det bare å parkere bilen og utforske nærmiljøet.

En rusletur rundt på vollen som går rundt campingplassen er et must!
Inspeksjon av kanonene som fremdeles står som kulturminner på plassen.
Som du ser – dette er en liten og koselig campingplass. Ingen trengsel her!

Dette finner du nær Charlottenlund Fort Camping

Først og fremst må du ta runden på vollene for å se utsikten mot København og parkområdet som ligger like ved campingplassen. Bare et steinkast unna ligger et flott parkområde, Charlottenlund strandpark – med en fin sandstrand hvor det sikkert er mye folkeliv om sommeren. Du kan rusle nordover til Skovshoved Marina, eller sørover langs hovedveien hvor du finner flere butikker og restauranter. Tar du rusleturen mot vest finner du Charlottenlund Slott og slottsparken.

Charlottenlund Strandpark ligger rett utenfor vollgraven til campingplassen.
Stranden på Charlottenlund Strandpark var fin. Siden vi var der i april var ikke stranden ryddet, men jeg tipper den ser flott ut midt på sommeren.
Fine gangveier i området, med utsikt mot den store havnen i København.
Charlottenlund Fort Camping ligger godt beskyttet bak vollen og vollgraven.

Rett ved fortet ligger det en restaurant som passer for deg som liker gourmetmat. Den ligger vakkert til oppe på vollen med flott terasse og utsikt. Vi testet ikke ut maten, men utsikten var det ingenting å utsette på.

Flott og fancy restaurant like ved campingplassen for deg som ønsker det lille ekstra når du skal spise ute.

Charlottenlund Slott

Vi tok en tur inn til Charlottenlund slottspark. Selve slottet er ikke åpent for publikum, men slottsparken er åpen. Dette er et rolig og vakkert sted, med skog, plener, blomster og benker.

Charlottenlund Slot og Slotspark er verdt et besøk. Ligger kun en kort spasertur fra Charlottenlund Fort Camping.
Det blomstret når vi var det i april.
Charlottenlund Slotspark er åpen for publikum, men slottet er i privat eie.

Dagstur til København

Det er kun 7 kilometer inn til København. Vi valgte å sykle inn til byen, og med fine sykkelstier gikk det veldig greit. Ingen motbakker og lett å finne fram. Det går også buss like ved Charlottenlund Fort Camping. I resepsjonen var det hyggelig betjening som hjelper deg med å finne ut av transport om du er usikker.

Vi syklet inn til København og hadde en super og deilig vårdag i byen.

Praktisk informasjon om Charlottenlund Camping

Campingplassen er liten og har kun 65 plasser. Det lønner seg å resevere plass på forhånd for å sikre seg plass. Kjøkken, dusj og toalett finnes i den gamle kasernen under jordvollen. Det er en liten kiosk med servering i resepsjonen. Påfyll av vann og tømming av vann/toalett finnes på plassen.

Les mer om Charlottenlund Camping på hjemmesiden her!

God tur fra Anne Bente

Reiseglad bobilblogger!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet