Bobilparkering i Giethoorn

Bobilparkering i Giethoorn
Bobilparkeringen Haamstede ligger like ved den store kanalen i Giethoorn.

Bobilparkering langs kanalen i Gieth0orn

Skal du til Nederland og besøke den sjarmerende lille bye Giethoorn, ligger det en bobilplass vakkert til langs den store kanalen i landsbyen. Vi fant den da vi kjørte inn i Giethoorn på jakt etter åpne campingplasser. Det var sent i sesongen og vi hadde allerede kjørt forbi to som hadde stengt etter sommeren.

Bobilparkering i Giethoorn
Selv om vi var på tur i begynnelsen av oktober var det flere enn oss som var på tur med bobilen i Giethoorn.

Camperplaats Haamstede

Bobilplassen ligger i et pent opparbeidet område og har alt du trenger for en eller flere netter. Dette er mer enn en bobilparkering, og minner mer om en liten campingplass. Men det aller beste med dette stedet er beliggenheten.

Camperplaats Haamstede ligger i gåavstand til byen med alle de små kanalene som Giethoorn er så berømt for. Det er kun 1 kilometer å gå langs den vakre hovedkanalen, så kommer du til de mange smale kanalene som er selve høydepunktet for Giethoorn.

Camperplaats Haamstede drives av et hyggelig par som bor på plassen. De kommer rundt på kvelden for å ta betalt. Du trenger bare å finne deg en ledig plass når du kommer og rigge deg til, så finner de deg i løpet av kvelden. Vær obs på at de ønsker betaling kontant. Vi betalte kun 12,5 Euro for en natt inludert strøm.

Lenke til Google maps for beliggenhet og anmeldelser!

Bobilparkering i Giethoorn.
Vi fant en fin plass til vår lille bybobil, godt skjermet av hekk på tre sider.
Kanaler i Giethoorn
Etter å ha parkert bobilen, ruslet vi langs med kanalen ned til «sentrum» for å handle og se på flere kanaler.

Den vakre landsbyen Giethoorn

Giethoorn er kjent for å være en de mest sjarmerende småbyene i Nederland. Her er det stille og rolig, med vakre bolighus langs smale kanaler og grønne enger. Dette er en del av landsbygda og byens stress finner du ikke her. Men du finner 90 kilometer med kanaler og smale gangveier uten biler langs med kanalene. Perfekt for å rusle rundt eller dra på sykkeltur hvis du har tatt med deg sykkelen på bobilferien. Du kan også leie både sykkel i Giethorn om du ikke har tatt med din egen.

Du finner en Sparbutikk nede ved de små kanalene, kjekt hvis du trenger på fyll i kjøleskapet. Eller kanskje du heller vil spise ute på noen av restaurantene ved kanalene?

Kanaler i Giethorn
Vakre, smale og stille kanaler i Giethoorn.
Giethoorn landsby
Giethoorn er en landsby omgitt av grønne enger.

Giethorn er et sted du ikke bør kjøre forbi, ta deg tid til et stopp og kanskje en overnatting.

Vi var her på høstferie med bobilen! Mer om hele turen finner du her!

Anne Bente i Nederland
På bobilferie i Nederland

NB! Denne artikkelen er kun skrevet basert på egen erfaring. Har du noe å tilføye eller annet på hjertet er du velkommen til å legge igjen en kommentar under her 🙂

7DB5C51D-6405-4AF1-AEE1D31B3B66DDF5-CA6C71BA-9E7A-470C-A506E9A22F6F9BB7

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet