3 gode alternativer til reisen med bobil

En god bobilferie slår sjeldent feil, det kan vi være enige om. Men, av og til har vi også behov for å dra på litt andre typer reiser. Noen ganger må bobilen stå. Kanskje den er på verksted, kanskje det er vinter og du lengter etter sol og varme, eller rett og slett kanskje du har lyst på en litt annen type ferie enn du er vant til.

Annonsørinnhold i samarbeid med Cybersoup ApS

En juletur til Roma kan by på syklende nisser ved Colloseum.

Selv om vi elsker å reise med bobil, så liker vi også å ta andre turer for å oppleve nye eventyr. Derfor skal du her få 3 kjempegode alternativer til å reise med bobil når det rykker i «reisefoten».

Helgecruise

Hvis reisen skal være relativt kort kan du legge ut på en koselig helgetur med en cruisebåt. Og, for oss som bor på Østlandet er Color Line og et cruise fra Oslo til Kiel et godt alternativ. Det kan gi deg en kortvarig ferie som ikke nødvendigvis koster det hvite ut av øyet. Cruisebåtene til Color Line byr på en rekke flotte opplevelser, med store handlegater, en rekke restauranter og spisesteder, og flotte overnattingsmuligheter.

Som tidligere ansatt i Color Line, har jeg vært på mange slike koselige cruise. Et herlig avbrekk fra hverdagen, uten bobil.

Fra Miami er det mange cruisebåter som tar deg med ut i Karibien.

Langvarig cruise – drømmereise for folk på farten

Et cruise i Karibien eller andre spennende steder, er noe de fleste av oss har på ønskelisten. Jeg drømmer om en ferie i varme strøk, et cruise med helpensjon. Det finnes så mange fristene cruise, noen ukesturer og noen som varer flere måneder. Tenk å nyte livet om bord på et cruiseskip stappfullt av
opplevelser, butikker, basseng, restauranter og barer. Ønsker du deg en ferie på farten, uten å lure på hvor du skal parkere bobilen, men likevel reise rundt – så må cruise være perfekt.

Jeg drømmer om et cruise i Karibien, gå i land i alle mulige vakre byer og øyer, og bare nyte den tropiske varmen.

Amsterdam – en herlig by å besøke!

Storbyferie

Vi reiser som regel på en storbyferie i året – uten bobil. Det er noen ganger deilig å unne seg en tur fyllt med kulturelle inntrykk, god mat og hotell med god beliggenhet. En storbyferie er det enkelt å justere i lengde slik at de blir akkurat den lengden du selv ønsker. Vi har blant annet vært på storbytur til Budapest, Roma, London, Vilnius, Paris, Nice og Krakow. Neste tur blir kanskje en langhelg i Praha, eller en
ukes ferie i Berlin?

Alt avhenger av tid og lommebok, og i Europa står de vakre storbyene som perler på en snor og venter på å bli besøkt. Men, det er ikke alltid det er like gøy å ta med bobilen til storbyer – det ender som
regel med å bo langt utenfor byen. Og de beste opplevelsene får vi når vi kan bo i sentrum: Utsøkt arkitektur, gamle historiske kirker, koselige cafeer og restauranter og en rekke spennende butikker står og venter på besøk.

Uansett hvilken by du velger å reise til kommer du til å få en god opplevelse. De mest kjente og populære er gjerne byer som Amsterdam, London, Brussel og Roma. Bussel står fremdeles på min bucket-liste, med de tre andre er krysset av for besøkt.

Noen storbyer er det enklere å besøke uten å blakke seg helt. Det er like flotte byer, men du får mer for pengene. Budapest og Vilnius kan jeg anbefale (har vært der), og Warsawa og Riga står på listen over byer jeg skal besøke.

Hvor reiser du uten bobil?

Bobil og reisehilsen fra Anne Bente

Budapest er flott ved juletider!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet