Reisebrev dag 14: Med bobil til Sestri Levante

Etter 14 dager på tur med bobilen og 3 dager i Levanto gikk turen videre med bobil til Sestri Levante. Byen kom opp som et alternativ når den opprinnelige planen om å reise til Pisa og Firenze ble droppet grunnet varmen. Det viste seg å være et godt valg – og Sestri Levante var en hyggelig overraskelse. Fra Levanto til Sestri Levante er det kun 38 km og ca 40 minutters kjøretur, så dagen ble ikke brukt i bobilen.

Sestri Levanto hadde en flott og idyllisk sandstrand.

Reiserute: Levanto – Sestri Levante

Dagen skulle ikke brukes til å kjøre, da det kun var 38 km å kjøre med bobil til Sestri Levante. Men, alt gikk ikke helt etter planen. Det første vi gjorde når vi kom til Sestri Levante var å vaske bobilen. Etter at den var blitt innsmurt av et seigt lag fra trærne på campingplassen i Levanto, måtte vi få vasket vekk belegget som minnet om lim.

Når det var gjort gikk turen videre til campingplassen vi hadde siktet oss inn på – SantAnna Camping. Men når vi nærmet oss campingplassen var det skilt om maks 2,5 meter høyde…. og vi er 2,7 m høye!!

Vi ringte derfor campingplassen for å få riktig veibeskrivelse, og fikk samtidig beskjed om at vi ikke kunne sjekke inn før kl 1500 (selv om det var plass ledig). Vi var 200 meter fra campingplassen og måtte snu. Det ble til at vi kjørte inn i sentrum og parkerte på en stor parkeringsplass der, med håp om at ingen ble fristet til innbrudd. Så tok vi oss en rusletur rundt i byen før vi kjørte til campingplassen (og kunne se bort fra høydeskiltet).

Bobilen fikk stå i fred på parkeringsplassen i Sestri Levante, mens vi var ute og ruslet i byen et par timer.

Bobilen var full av nedfall fra trærne inkludert en seig hinne som måtte vaskes vekk. PS! Legg merke til hvor tett bobilene stod – ikke helt slik vi foretrekker, men som de sier «When in Rome, do as the Romans do»
Det var som vanlig fin utsikt fra bobilen når vi kjørte på italienske veier.
Selv motorveien hadde god utsikt å by på!
Full vask – inkludert skrubbing av markisen som hadde et belegg av lim (eller kvae som det kanskje heter).
Vi kjører i Sestri Levanto på jakt etter parkering til bobilen. Godt med GPS som viste oss veien.

Rusletur i Sestri Levante

Vi parkerte bobilen i sentrum og ruslet mot gamlebyen og vannet. Gamlebyen i Sestri Levante ligger på en odde med strender på hver side. Selve gamlebyen er ganske lik Levanto – hyggelig med pastellfargede hus og smale gater med butikke og restauranter.

Men strendene er i en egen klasse. Da spesielt den stranden som ligger på sørsiden av gamlebyen, i Baia del Silenzio. Gamlebyen ligger helt ned til stranden og lager en ramme rundt den fine sandstranden. Ren idyll!

På nordsiden av odden og gamlebyen ligger den store stranden. Her er det mer moderne og en million solstoler – det vil si ikke helt etter vår smak.

Gamlebyen er typisk for denne delen av Italia.
Gamlebyen i Sestri Levante.

Baia del Sielnzio – en av de vakreste strendene i Italia?

Det sies at denne idylliske stranden er en av de vakreste. (jeg har vært på finere strender på Sardinia)…. Men, lyset, fargene på stranden, vannet og de gamle pastellfargede byggene som omringer stranden gjør den helt klart til en god kandidat til en minneverdig strand.

Den er 300 meter lang og ikke mer enn 10-20 meter bred. Den har hverken utleie av solsenger, parasoller eller andre aktiviteter på vannet. Her tar du med deg badetøy, hånkle og finner deg en plass i solen – om det er plass på stranden.

Ved inngangen til stranden var det en vakt som passet på at det ikke ble for mange på stranden samtidig. Det var deilig varmt og klart vann når vi var der midt på dagen, uten badetøy. Når vi kom tilbake på ettermiddagen for å bade må det ha kommet en algeinvasjon, for da var vannet grønt og alt annet enn klart. Det ble ikke bading på meg likevel 🙂

Vårt første møte med stranden i Baia del Silenzio. Fra gamlebyen kom vi rett på denne cafeen som oste av sommer og sol. Vi bare måtte sette oss ned og nyte øyeblikket.
Vi hadde dessverre ikke med badetøy, men vi gikk en tur i vannkanten. Nydelig varmt vann!
Baia del Sielnzio – vi måtte en tur ut i vannet, men uten badetøy ble det bare vassing.
Stranden er formet som en halvmåne, godt beskyttet fra havet. Derav navnet – Stihetens bukt.
Utsikt fra enden av stranden mot den idylliske kysten sør for Sestri Levante.
Dette er ren idyll, eller hva?

Baia delle Favole – den store stranden i Sestri Levante

Etter å ha besøkt den vakre Baia del Siencio var det litt nedtur å gå langs den mye større og bredere stranden. Her var det tusenvis av solsenger og parasoller og utleie av alt som kan settes på vannet.

Bukten har fått navnet – Eventyrbukte, etter at HC Andersen tilbrakte mye tid i Sestri Levante.

Ønsker du solsenger er dette stedet. Ønsker du idyll velger du den andre stranden.

Solsenger var det nok av på den store stranden – og de fleste var ledige når vi var der.
Badeglede også her i Baia delle Favole.
Det er fint å kose seg på tur 🙂
Vi gikk en tur langs stranden – som er ca 2 km lang og 50-100 meter bred. Legg merke til at stranden ikke er like finkornet som den idylliske nabostranden.
Enden av stranden, som kun ligger ca 100 meter fra campingplassen vi bodden på.
En kveldstur til den store stranden som nå nesten ikke hadde flere folk igjen.
Sestri Levante i kveldssolen.
Noen steder var folk på stranden helt fram til kvelden.
Langs deler av stranden går det strandpromenade og sykkelsti.

SantAnna Camping al Mare – campingplass i Sestri Levante

Campingplassen vi valgte var SantAnna Camping al Mare – som vi kunne sjekke inn på fra kl 1500 (anbefaler at du ringer på forhånd). Jeg tror årsaken til denne strenge reglen om innsjekking etter kl 1500 er fordi veien inn til campingplassen er meget smal. Vær også obs på at det er en 90% sving som kanskje kan være utfordende for lange bobiler.

Vi fikk en stor og skyggefull plass, og ut over dagen ble campingplassen fylt opp. En hyggelig mann tok i mot oss, sammen med lyden fra en million syngende gresshopper. (vi så ingen, men vi hørte dem). Campingplassen fungerte fint, men de hadde ikke tømming av gråvann der. Toalettene var også ganske gamle og lite fristende, men vi har jo det med oss så det betyr lite for oss.

Pris for 1 natt med størm kostet 41 euro når vi var der i slutten av juni 2023.

Les mer om SantAnna Camping al Mare i Sestri Levante her!

Det var deilig med litt større plass rundt bobilen. Vi tok oss en sykkeltur på ettermiddagen.
Vi fikk en nabo, men i behagelig avstand. Godt å hvile ut i skyggen av trærne.
Det var en liten campingplass, som var overraskende luftig selv om den lå mellom 2 fjell.

Morgendagen ble planlagt på kvelden. Det var meldt regn og torden i Liguria-området. Så planen vår om å besøke Portofino ble skrinlagt, og vi reiste mot solen som i følge Yr skulle være på østkysten, sør for Venezia.

Følg med for neste reisebrev.

Bobilhilsen fra Anne Bente

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet