2023 - Bobilferie til Italia og Kroatia,  Med bobil til Danmark,  Reisebrev fra Europaturer,  Reisebrev i bilder,  Reisetips,  Tyskland

Med bobil til Åbenrå og byvandring i hyggelige danske gågater

Dag 25 av ferien gikk med bobil til Åbenrå i Danmark. Siden værmeldingen lovet regn hele formiddagen, var dagens plan å forlate Eckenförde og ta turen til Citty Park i Flensburg for shopping, før vi kjørte til Åbenrå i Danmark. Shopping står sjeldent på planen vår når vi er på tur, men med regnvær og kun et par dager igjen av turen gjorde vi et unntak.

Etter shopping i Citty Park kjørte vi til Åbenrå hvor det var meldt fint vær på ettermiddagen. I Åbenrå er det en fin bobilparkeringen som er en flott transitplass nær både strand, restaurant og byen. Vi kom såpass tidlig at vi fikk god tid til å rusle inn til den hyggelige danske byen.

Fin bobilplass i Åbenrå – sør på Jylland i Danmark.

Reiserute dag 25: Eckenförde – Citty Park – Åbenrå

Dagens etappe var ikke lang. Kun ca 100 km. Det ga oss god tid til shopping på Citty Park, og hele ettermiddagen i Åbenrå. På Citty Park parkerte vi bobilen på området for bobiler, som er like ved inngangen til kjøpesenteret.

Reiserute fra Eckenförde til Åbenrå.
Vi parkerte på bobilplassen ved Citty Park i regnevær.

Shopping i Citty Park i Flensburg

Citty Park i Flensburg er et middels stort kjøpesenter, med en del spesialbutikker, og en kjempestor dagligvarebutikk. Her har de alt du trenger, pluss litt til. Men med dårlig valutakurs og årets prisstigning var det ikke så mye å spare på å handle der, utenom alkohol som selvsagt er billigere i Tyskland enn i Norge. Men, bruker du litt tid, kan du kanskje finne en del varer som du kan spare på å handle her, og ikke minst varer du ikke finner hjemme, da tyskerne har et mye større vareutvalg enn vi er vant til i norske dagligvarebutikker.

Det er kort vei fra bobilparkeringen til inngangen til Citty Park kjøpesenteret.

Med bobil til Åbenrå og bobilparkering ved stranden

Åbenrå autocamper p-plads ligger ved lystbåthavnen og Åbenrå strand. Her er det plass til mange bobiler og siden vi rullet inn relativt tidlig på dagen, fikk vi en plass med utsikt mot stranden. Når vi kom var det lett regn, men kort tid etter forvant skyene og det bel en fin varm dag i Åbenrå.

Vi betalte 150 danske kroner for en natt uten strøm (ca 240 norske kroner).

Når vi kom til Åbenrå var det grått og trist der, men vi fikk en fin plass med utsikt.
Været ble bedre og da så stranden som lå rett ved bobilplassen mye bedre ut.
Vi fikk plass til vår blå bybobil direkte ved stranden.
Åbenrå bobilcamp har plass til mange bobiler.

En rusletur inn til Åbenrå – en hyggelig dansk sommerby

Åbenrå som ligger syd på Jylland, ganske nær grensen til Tyskland er en liten og hyggelig dansk sommerby. Med en lang gågate og butikker som flytter ut på gaten, og selvfølgelig flere uterestauranter å velge mellom. Gågaten i Åbenrå ligger ca 1,5 kilometer fra bobilparkeringen. Vi fant en koselig uterestaurant med god mat midt i gågaten og hadde en koselig ettermiddagstur i Åbenrå.

Koselig gatemiljø i Åbenrå.
På sydsiden av gågaten lå det et torg med uteserveringer.
Åbenrå har en hyggelig gågate – ca 500 meter lang og typisk dansk.
På et lite torv midt i gågaten fant vi denne uterestauranten hvor vi spiste en sen lunsj.
Nachos er aldri feil!
Gamle fine hus i Åbenrå.

Dette var nest siste dag på vår 26 dagers bobilferie til Italia

Etter 25 dager på tur, kjenner vi at vi er litt «mettet» på opplevelser. Det var derfor ekstra koselig å bare rusle rundt i Åbenrå uten å jakte på severdigheter. Bare kikke i butikkvinduer og nyte solen som var kommet tilbake igjen (etter en formiddag med regn).

Tar du turen med bobilen til Åbenrå får du en enkel med veldig funsjonell bobilparkering med fin beliggenhet. Trenger du en hyggelig plass å ta et stopp eller kun trenger en transitstopp funker dette fint.

I morgen går turen mot Hirtshals. Superspeed (Color Line) har avgang kl 2215, så vi har god tid til å kjøre fra Åbenrå til Hirtshals. Det blir derfor tid til et besøk i den koselige lille byen Mariager og et besøk på det store shoppingsenteret Bilka utenfor Ålborg.

Mer om dette i neste reisebrev!

Bobilhilsen fra Anne Bente

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet