Bobil på vinteren,  Camping i Norge,  Camping og bobilparkeringer,  Norge > Småturer 2-3 dager,  Norge > Østlandet,  Norgesturer

Vintercamping på Rauland

Bobiltur til Vierli på Rauland for skitur på vintercamping
Vinter på Rauland med skiløyper på høyfjellet. Det var målet med denne bobilturen en helg i mars.

Hva er vel bedre enn å våkne opp til utsikten av hvite hvidder, skiene i garasjen på bobilen og ta turen ut i nypreparerte løyper når solen skinner på den hvite snøen? Vi som har bobil kan bare vente på sola og ta turen på sparket når værmeldingen melder sol! Det var det vi gjorde denne helgen og dro på vintercamping på Rauland.

Rauland har stått høyt på ønskelisten min for vintertur med bobilen. Jeg har mange gode barndomsminner fra vinterferie på Rauland. Minner om hvite vidder og skiturer med kvikklunsj og saft. Vi hadde sjekket værmeldingen flere helger og endelig var det en helg som passet – sol på lørdag. Fredag ettermiddag satte vi derfor kursen mot Rauland med bobilen.

Vierli eller Raulandsgrend?

Bobiltur til Vierli på Rauland for skitur på vintercamping
Dette var det vi ønsket oss for bobilparkering, men her var det ikke lov å parkere om natten! Fra parkeringsplassen på Vierli.

Siden vi aldri har vintercampet på Rauland, siktet vi oss inn mot Hagen Vintercaravan i Raulandgrend. Ønsket var å bo på Vierli som ligger på 1000 meters høyde og flott utsyn mot viddene, men det er det ikke enkelt å finne bobilparkering oppe på snaufjellet på Rauland.

Bobiltur til Vierli på Rauland for skitur på vintercamping
Parkeringsplassen på Vierli ved Rauland er stor så kommer du tidlig får du ganske sikkert plass til bobilen din her.

Langs veien opp mot Vierli er det mange parkeringsplasser og på Vierli er det en stor parkeringsplass som ville vært en drøm for oss bobileiere. Men det er parkering forbudt mellom klokken 23-07 alle steder, så det kan være smart å bo i Raulandsgrend og heller ta turen opp til fjellet på så fort du våkner.

Skulle du ha tips til bobilparkering for overnatting på Rauland – oppe ved Vierli, så tips gjerne i kommentarfeltet lenger ned 🙂

Hagen Vintercaravan på Rauland

Hagen Vintercaravan ligger like ved skisenteret Raulandsfjell Alpinsenter i Raulandsgrend. Hvis du kommer fra tettstedet Rauland kan du se etter skilt til campingen like etter at du har passert skisenteret, så er det en smal vei ned til campingplassen. Vi var de eneste bobilgjestene her denne fredagen.

Hagen Vintercaravan - bobilparkering vintercamping
Hagen Vintercaravan ligger på et gammelt gårdsbruk ved Totak-vannet.
Utsikt mot Totak ved Rauland
Bilde tatt mot Totak-vannet fra bobilen når vi kjørte fra Hagen Vintercaravan mot Vierli.

Selve campingplassen lå nede i en «dump» med kort vei til Totak-vannet og skiløypene. Men vi testet hverken isfiske eller skiløyper på campingplassen, da vi ville opp på høyfjellet for å stå på ski.

Skal du bo her må du enten ha med middag selv eller refleksvester og lommelykter. Det er gangavstand fra Hagen Vintercaravan til Skisenterets restaurant, men vi oppdaget fort at for å gå dit, må du gå på en mørk riksvei som ikke er laget for fotgjengere. Spesielt ikke en mørk vinterkveld. Vi tok derfor middagen i bilen så vi slapp å leke med livet langs veien.

Vi betalte kr 200,- inkludert strøm for en natt med bobil. Vipset beløpet til innehaveren som stakk innom oss når vi hadde parkert bobilen. (Pris pr. mars 2019)

Mer infomasjon om Hagen Vintercaravan finner du her.

Hagen Vintercaravan - bobilparkering vintercamping
Det er deilig å våkne opp til strålende sol. Vi var den eneste bobilen som var på Hagen Vintercaraven denne fredagen i mars.

Skitur på Vierli på Rauland

Skitur på Vierli på Rauland - Bobiltur
Jeg koser meg på ski i det hvite vinterlandskapet – på felleski som funket fanstatisk på silkeføre.

Det er ca 15 km å kjøre fra Raulandsgrend til Vierli, og det er verdt turen. Er du tidlig ute så får du enkelt plass til bobilen. Vi var der litt før kl 10 en lørdag morgen og det var nesten ingen biler der så tidlig. Parkeringsplassen på toppen er stor, men rundt klokken 12 var det nesten fullt der. Det er også mange parkeringsplasser langs med veien mange steder.

Fra Vierli går det mange skiløyper, både korte og lange turer av ulik vanskelighetsgrader. Så her er det bare å spenne på seg skiene og gå så langt du orker. Eller ta turen opp i skitrekket for å ha det gøy med nedoverski.

Sjekk ut skiløypene på Rauland på skisporet.no

Skitur på Rauland - bobiltur
Vi gikk en rundløype på langrennski, og her er vi på vei tilbake mot Vierli med slalombakken i sikte.

På Vierli er det en koselig café med servering av enkel mat, og det er sitteplasser både inne og ute. Det eneste som mangler her er døgnåpen parkeringsplass!

Har du forslag til fine steder å vintercampe hvor det er godt utvalg av skiløyper på høyfjellet? Tips meg gjerne i kommentarfeltet under her!

Bobilhilsen fra Anne Bente

Bobilblogger med sansen for det gode livet uansett årstid!

Tips til vintercamping på fjellet:

Gautefall Bobilparkering med skispor utenfor bobildøra

9 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet