2024 - Kristiansand og risør i mai,  Norge,  Norge > Sørlandet,  Norgesturer,  Reisebrev fra Norgesturer med bobil,  Reisebrev i bilder,  Reisetips

Med bobil til Risør i mai

Vi tor turen med bobil til Risør etter å ha vært en tur i Kristaiansand. Målet var å nyte solen og den tidlige sommeren som var kommet i mai, og ta turen opp til Risørflekken. Og nyte en god lunsj på brygga.

Det var skikkelig sommerstemning i Risør denne søndagen i mai (19. mai 2024), og Risør viste seg fra sin best side – men uten folkemengdene som er der midt på sommeren.

Bobilparkeringen i Risør på Tjenna rett utenfor sentrum

Bobilparkeringen i Risør ligger veldig sentralt til for å besøke den hvite byen, og den er derfor også ganske populær. Vi var tidlig ute og rullet inn på bobilparkeringen i Risør kl 1130. Der var det ennå mange ledige plasser, og vi slappet litt av ved bobilen i solen, før vi tok den korte rusleturen inn til brygga og opp til Risørflekken.

Bobilparkeringen i Risør

Bobilparkeringen er en enkel grusplass med oppmerkede plasser, men det er gode solforhold og kort vei til sentrum. Så skal du med bobil til Risør er dette et bra alternativ. Vi betalte kr 200 for en natt (2024), men etter at vi returnerte fra rusleturen vår ca kl 1600, fant vi ut at vi kjørte hjem for kvelden (kun 1,5 times kjøring). Vi liker Risør, men er ikke stor fan av å sitte på en grusplass hele kvelden.

Utsikt fra Risørflekken.

Flott utsikt fra Risørflekken

Risørflekken er et hvitkalket fjellparti, og et av Sørlandets eldste seilmerker. Det har vært der siden tidlig på 1600 tallet når fjellet ble kalket hvitt for første gang. Merket ligger ca 45 meter over havna, og for å komme dit må du først gå opp den bratte men idylliske Urbakken mot Urheia nord for havna i Risør.

Risørflekken har vært til stor hjelp for båttrafikken som gjennom mange hundre år har hatt behov for å anløpe havnenn i Risør.

Premien du får når du har kommet opp til Risørflekken er en flott utsikt over Risør og skjærgården.

Risør havn.

Koselige smale gater i Risør.

Risør er absolutt verdt et besøk, enten du velger å bli der noen få timer eller dager.

Les også: Besøk i Risør med bobil i august – og tur på vakker kyststi

Bobilhilsen fra Anne BenteLeave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet