2024 - Kristiansand og risør i mai,  Norge,  Norge > Sørlandet,  Norgesturer,  Reisebrev fra Norgesturer med bobil,  Reisebrev i bilder,  Reisetips

Med bobil til Kristiansand en sommerdag i mai

Pinsehelgen tok vi turen med bobil til Kristiansand. Sørlandets hovedstad som for anleningen viste seg fram som det sommerparadiset det er, selv om kalenderen kun viste 18. mai. Vi kom fram til Roligheden Camping kl 1200 og det var mange ledige plasser på campingplassen. Det ble en dag i Kristiansand med sykkeltur inn til sentru og Odderøya på dagen, og en fin liten tur på kyststien ved Roligheden Camping på kvelden.

Sykkeltur til Kristiansand sentrum

På vår tur med bobil til Kristiansand hadde vi med oss sykler, og siden det er 2-3 km inn til sentrum fra Roligheden Camping ble det en fin sykkeltur inn til byen som overrasket positivt. Det var utrolig flott langs sjøkanten med strende, parker, restauranter og lystbåthavner. Og inne i gågaten og rundt kirken var det god stemning med mange uterestauranter, nesten som om vi var kommet til en by lenger sør i Europa.

Bystranda i Kristiansand var allerde i bruk 18. mai.
Vi er på vei med sykkel til Kristiansand og ser over Otra kanalen til et av mange fine parkområder og Otterøya.
Christiansholm Festning ligger rett ved bystranda.
Fiskebrygga i Kristiansand var stedet for å spise is og nyte sommeren.

Sykkeltur til Odderøye i Kristiansand

På Odderøya var både operabygget og de nye og meget omdiskutertet kunstgalleriet i siloen, og mange nye leilihetsbygg direkte på bryggen. Vi syklet langs bryggen og tok turen opp til toppen av Odderøya for en fantastisk utsikt. Opp til toppen var det kjekt å ha el-sykkel, da det var en del oppoverbakker for å komme til toppen. Men utsikten var verdt turen!

Vi syklet opp bakkene til toppen. Kjekt å få hjelp av el-motoren på sykkelen 🙂
Flott utsikt på vei opp mot toppen av Odderøya.
På toppen av Odderøya

I gågaten og ved kirken var det mange uterestauranter i Kristiansand.

Med bobil i Kristiansand på Roligheden Camping

Vi valgte å kjøre til Roligheden Camping, både på grunn av beliggenhet nær sentrum av Kristiansand og sjøen, men også fordi vi foretrekker gress istedet for asfalt. Det finnes også en bobilparkering like ved campingplassen dersom du foretrekker asfalt eller en ren Bobilparkering (stengt pr mai 2024).

Vi fikk en fin plass med sjøglimt på Roligheden Camping.

Det bel en fin dag med bobil i Kristansand, spesielt når sommeren var kommet allerede i mai.

Roligheden Camping – litt fakta og meninger

Kuppert område med mange knauser som skiller plassene fra hverandre. Mange trær som gir skygge. Kort vei til flotte badeplasser. Høy prisklasse, spesielt siden de ikke har tømming av gråvann på campingplassen. Noe som burde vært en selvfølge når de har mange plasser for dropin for bobiler. Det er også ekstra for dusj, noe vi uansett ikke trenger da det er i bobilen. Men for nesten kr 500 (Lørdag 18. mai 2024) synes selv vi dette var en stiv pris. Men, vi betalte for beliggenheten og var tross alt fornnøyd.

Les mer: Vil du ha flere tips om turer med bobilen på Sørlandet, klikk her!

Bobilhilsen fra Anne Bente

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet