7 bobilplasser for skiturer på Østlandet

Vi gir deg tips til 7 bobilplasser for skiturer på Østlandet. Det finnes mange åpne bobilpasser eller steder som passer for å spenne på seg skiene direkte fra bobilen. Har du vinterdekk og bobilen er klar for vinter og kulde, så bør du reise på fjellet for å nyte flotte skiløyper rett fra bobilen. Men hvor skal du dra?

Vi har vært på flere vinterturer med bobilen og deler nå våre beste tips for deg som vil finne gode bobilplasser for skiturer på Østlandet. Felles for disse stedene er at det er mulig å parkere bobilen direkte ved skiløypene hvis du ønsker det. Det er også brukbare veier å kjøre for oss med bobil, uten for bratte og utfordrende veier på vinterføre.

Skituerer fra bobilen er en flott mulighet for oss med hytte på hjul.

Dette er 7 bobilpasser for skiturer som vi kan anbefale:

  1. Haglebu
  2. Gautefall
  3. Beitostølen
  4. Skinnarbu
  5. Dagalifjell
  6. Lygnaseter
  7. Blestølen

Dette er bobilplasser vi har vært på om vinteren, og gjerne reiser tilbake til for å nyte noen herlige dager på vinterfjellet.

Tips: Ring på forhånd til campingplassen/bobilplassen for å forsikre deg om at det er åpent og at de har brøytet plass til bobiler. Det er ekstra kjedelig å møte stengte dører på vinteren når mørket kommer tidlig.


Med ski og bobil på Haglebu feriesenter

Haglebu ligger på ca. 800 moh og ca 20 min kjøretur fra Eggedal.Det er normalt fine veier helt fram til Haglebu Feriesenter hvis du kommer fra øst. Haglebu Feriesendter har vinteråpent, med bobilplasser direkte ved skiløypene. Haglebu Feriesenter har både størm, tømming, fylling og en liten butikk. Rundt vannet går det en enkel løype uten utfordrende bakker, og ønsker du mer utfordringer kan du gå på lange fjellturerer. Det er både alpinsenter og restautant i nærheten av feriesenteret.

Langrennskia kan du ta på deg ved bobilen, men alpinsenteret må du kjøre til.

Les mer om vinterferie med bobil på Haglebu!


Med bobil til Gautefall og skiturer på fjellet

På Gautefall ligger både skiløypene og alpinenteret like ved bobilplassen på Ski Lodgen.

Gautefall ligger i Telemark, og på Gautefall Ski Lodge kan du parkere bobilen like ved hotellet og restauranten. Området ligger på ca 500-700 moh, og har godt preparerte skiløyper nesten rett fra bobilen. Du kan også ta med alpinskiene til Gautefall, da alpinsenteret ligger like ved bobilplassen. Det er fine veier helt fram til bobilplassen. Det er begrenset med strøm og ingen tømming/fylling på Gautefall, så pass på at du har alt du trenger i bobilen.

Du registrerer din ankomst i resepsjonen til Ski Lodge og betaler der.

Les mer om vintercamping med bobil på Gautefall her!


Bobilplass for skiturer på Beitostølen

Med bobilplass rett ved skiløypene på Beitostølen Camping

Beitostølen Camping har helårsåpent, og ligger i den koselige fjellandsbyen ved porten av Valdresflya. Her kan du gå på langrennski direkte fra bobilen, eller kjøre en tur opp til Garli for å oppleve skitur på vidda. Det går skibusser til alpinsenteret. Beitostølen er også fint for deg som ønsker å gå tur uten ski på beina, med fine småveier og gangstier, butikker og restauranter i nærheten av bobilplassen.

Beitostølen Camping har alle fasiliteter, med strøm, tømming og fylling. Kort vei til både matbutikk og restauranter. Det er fine veier helt fram til Beitostølen Camping.

Les mer om bobiltur til Beitostølen på vinteren her!


Skinnarbu Nasjonalparkhotell – med egen bobilparkering

Ved Skinnarbu Høyfjellshotell ligger skiløypene direkte ved bobilplassen

På Skinnarbu kan du parkere bobilen ved nasjonalparkhotellet. Der har de laget noen bobilplasser for skiturer direkte på bobildøren. Enkelte plasser kan kobles til strøm. På Skinnarbu er det kuppert terreng. Ønsker du enklere løypetraserer kan du kjøre til Vierli på Raulandsfjellet – hvor det er en flott skiløype rundt vannet.

Du må registrere deg og betale for bobilparkeringen i resepsjonen til Skinnarbu Nasjonalparkhotell. Kommer du fra Rauland er det fine veier helt fram, men merk at veien opp til hotellet er en ganske bratt bakke.

Les mer om vår tur til Skinnarbu på vinteren her!

Les mer om skitur fra Vierli her!


Dagalifjell og fricamping ved Vasstulaen med bobil på vinteren

Skiløypene går rett ut på vidda fra Vasstulan.

På over 1000 meters høyde ligger Vasstulaen og med stor parkeringsplass foran feriesenteret kan du stå her med bobilen. Vi har for sikkerhets skyld avtalt med resepsjonen på Vasstulan, og alltid fått bekreftet av vi kan stå gratis på den store parkeringsplassen. Herfra går det skiløyper dierkte ut på endeløse hvite vidder. Ønsker du å kjøre alpint er det et litet alpinsenter ved Dagali og et større alpinsenter i Uvdal. I restauranten på Vasstulan kan du kjøpe god mat og drikke.

Det er ikke fasiliteter, strøm, tømming eller fylling – så ta med alt du trenger. Til gjengjeld er du midt på høyfjellet. NB! Det er bratte bakker som slynger seg opp til Dagalifjell, men som regel er det gode kjøreforhold.

Les mer om bobil på Dagalifjell på vinteren her!


Med bobil på Lygnasæter på vinteren

På Lygnasæter er det kort vei fra bobilen til skiløypene.

Lyngaseter ligger nesten direkte på hovedveien (Riksvei 4) mellom Hønefoss og Gjøvik. Her er det gode snøforhold og bobilparkering ved Lygnasæter Hotell. Du registerer deg og betaler til hotellet. Bobilplassene ligger i gangavstand fra skiløypene. Og du kan gå turer på beina på alle småveiene inn til hytteområdene. Flotte veier helt fram til bobilplassen på Lyngasæter. Her har du alt du trenger, inkludert strøm om du ønsker det. Restaurant på hotellet!

Klikk her for å lese om vår tur til Lygnasæter


Med bobil på Blestølen og fantastiske skiforhold

Vi er så heldige at vi har familie med hytte på Blefjell, og vi har både vært på hyttetur og hatt med bobilen til Blefjell. Ved Blestølen Dagligvare og vintercamping kan du også leie bobilplass for skiturer direkte fra bobilen. Plassen er langs veien, så ikke forvent deg for mye av selve plassen. Skiløypene derimot er prima! Du har også butikken og cafeen som nærmeste nabo. Det er bomvei opp til Blestølen, men stort stett fine veier helt fram. Vær ops hvis det er isete veier da det enkelte steder er litt bratt.

Andre bobilplasser for skiturer som vi ønsker å teste ut

Vi har flere plasser på listen vår over plasser vi ønsker å teste på vinterstid, for å prøve skiene og nyte noen fine dager i vakkert vinterlandskap. De andre stedene vi har funnet ut av at har vintercamping med mulighet for bobil og skiturer her på Østlandet er:

Skeikampen – Segalstad Seter

Flott beliggenhet ved foten av Skeikampen – 800 meter over havet. Fine veier helt fram, og flotte turstier både vinter og sommer. Vi har vært her på sommeren og tar gjerne turen på vinteren også. Det er bare litt langt fra Larvik.

Vasetdansen – Valdres

Her har vi vært på sommeren, og kommer du fra Valdressiden av fjellet er det fine veier helt fram til bobilplassen. Vasetdansen har helårsåpnet.

Trysilfjellet med bobil

På Trysil skal det være mulig å få bobilplass nær alpintsenteret. Det ønsker vi å teste en gang.

Har du tips til fine bobilplasser for skiturer på vinteren?

Tips oss gjerne i kommentarfeltet, så vi kan ta en tur til en av dine favorittplasser også.

Vintervarm bobilhilsen fra Anne Bente

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet