Camping i Norge,  Camping og bobilparkeringer,  Norge > Vestlandet

Lothe Camping i Hardanger

Lothe Camping i Hardanger er i en klasse for seg selv. Noen campingplasser har en beliggenhet som nesten er for flott til å være sann. Lothe Camping er en av disse campingplassene. Campingplassen befinner seg like sør for Utne i Hardanger, ved FV 550. Her kan du få plass helt nede ved vannkanten, omkranset av frukthager, fjell og fjorden. Midt i norsk nasjonalromantisk natur i Hardanger – alt som mangler er «brudeferden».

Lothe Camping ligger helt nede ved Hardangerfjorden. Bobilen vår med fin plass ved vannet.
Lothe Camping er en liten og koselig plass ved Hardangerfjorden.

Lothe camping er ingen stor campingplass, og når vi var der første helgen i juni, var det ingen andre bobilder der. Kun et par telt og oss. Men kiosken var åpen og damen bak disken var både blid, vennlig og hjelpsom.

Hele området var laget med stor omtanke for gjestene. Med opparbeidet parkområde, badeplasser, grillplasser og servicehus. Og ikke minst en varmestue/TV-stue helt nede ved vannkanten. Vi fant oss en plass nede langs Hardangerfjorden med utsikt direkte over til fjellene som ennå hadde snø på toppene.

Utsikten fra bobilen på Lothe Camping. Kan det bli bedre?
Det var flotte uteområder for piknik og sommeraktiviteter på Lothe Camping.
TV-stuen lå nede i vannkanten, et koselig samlingssted om du blir lei av din egen bobil.

Etter tips fra damen i kiosken gikk vi oss en tur på ettermiddagen. Over gaten, forbi gården (der eierne av Lothe Camping bor) og opp forbi sauer og frukthager. Vi fulgte en traktorvei og gikk et stykke opp fjellsiden. Traktorveien tok oss opp og ned forbi flere fruktgårder og det ble en fin liten rundløpe med fantastisk utsikt.

Vi gikk en runde oppe i fjellsiden, midt mellom frukttrærne.
Vi fulgte en traktorvei og utsikten den ga oss var som hentet ut av et postkort.
Det er idyllisk i Hardanger selv uten frukthager og fjell.
Dette er den smale riksveien som vi fulgte tilbake til Lothe Camping.

Fakta om Lothe Camping i Hardanger

Basert på mine opplevelser av plassen juni 2019. 

Vi hadde ikke forhåndsbestilt plass, men tidlig i juni var det få bobiler på veien og vi var den første og eneste bobilen på campingplassen.

Beliggenhet: Fantastisk utsikt mot Hardangerfjorden, fjellene og omkranset av frukthager. Ca 5 km sør for Utne – en stille og rolig plass.

Oppstillingsplassen: Det var fine plasser på grus eller gress, med flere plasser helt nede ved strandkanten. De fleste plassene med strøm. Vi kunne selv velge plass og likte oss best ved vannet.

Servicebygg: Det var rent og pent i servicebygget, med både kjøkken og vaskemaskin Det var satt opp grillplasser og en sjarmerende «varmestue» ved vannkanten.

Restaurant/butikk: Det var en liten kiosk på plassen, med salg av vanlige kioskvarer, enkelte matvarer og frukt fra gården.

Tømming: Alt vi trengte for å tømme var på plass!

Utflukter: Perfekt utgangspunkt for små og store vandreturer i vakre Hardanger. Bading, fisking og oppmerkede turstier i fjellet.

Lothe Camping finner du på kartet her!

Vi parkerte nede ved Hardangerfjorden – den eneste bobilen på Lothe Camping den ettermiddagen.

Bobilhilsen fra Anne Bente

Som varmt anbefaler Lothe Camping. En koselig plass, med vakker beliggenhet og hyggelig vertskap.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet