Bobiltips,  Fricamping,  Norge > Fjellturer,  Norge > Østlandet,  Norgesturer

Hyttetur på Blefjell med bybobilen

Blestølen i høstfarger
Fra Blestølen er det ikke langt å gå før utsikten er uendlig mot fjelltoppene i det fjerne.

Med bybobil på hyttetur

Noen ganger er det ekstra kjekt å dra til Blefjell på hyttetur. Spesielt når vi tar med oss vår egen hytte på hjul og skal på fjellet for å jakte på høstfargene!

Blefjell var reisemålet. Der har min bror en liten hytte som ligger flott til ved Blestølen. Hytten er derimot liten, så det er en utfordring å samle mange i familien på hytta.

Da er bybobilen vår god å ha!

Bybobilen kan jo også kjøres på fjellet! Den kommer fram de fleste steder.

Hyttetur på Blefjell med bybobilen
Vi parkete vår Pøssel Roadcruiser noen hudre meter fra hytta og fikk det beste fra to både hyttelivet og bobillivet.

Fricamping utenfor hytta

Vi pakket bybobilen og tok med oss min mor på tur. Hun skulle bo på hytta sammen med min brors familie, og mannen min og jeg skulle bo i bybobilen vår.

På den store parkeringsplassen til hyttene på Blestølen skulle vi fricampe. Siden vi var gjester på en av hyttene fikk vi passere bommen og campe der, selv om det er privat område.

Fra parkeringen og bobilen vår var det kun et par hundre meter å gå til hytta. Der ventet en enkel lunsj på oss når vi kom fram, før vi snørte på oss fjellskoene for å ta turen ut på fjellet.

Blefjell i høstfarger
Vekker utsikt mot Bletoppen i det fjerne.

Fjelltur med høstfarger på Blefjell

Blefjell er kjent for mye myr med fare for å bli søkk våt på føttene. Men i området rundt Blestølen har det blitt lagt klopper over de mest myrete områdene. Det betyr at det er mange turmuligheter uten å måtte ta på seg gummistøvler. Nå kan du gå tørrskodd i timesvis på Blefjell.

Flotte turstier på Blefjell
Mange av turstiene har klopper som gjør det lett å gå over myrene.

Vi gikk en 9 kilometers løype med lett kuppert terreng. Solen skinte og selv om vinden kunne komme med friske kast, var det en deilig dag på fjellet.

Midt i september var det gult og orange som var fjellets farger her på blefjell. Med litt rødt og grønt innimellom. Og knallblå vann og himmel! Fargene på fjellet om høsten er herlig.

Gult er kuult på Blefjell
Gult er kuult! Jeg har kledd meg for å matche fjellet 🙂

For meg er fjelltur mer enn bare å gå fort på stien. Jeg må stoppe og nyte. Nyte utsikten. Nyte fargene. Nyte naturen. Skal jeg raskt avgårde kan jeg likegodt ta meg en joggetur i skogen hjemme (ikke at det skjer så alt for ofte, hehe).

Naturen på Blefjell
Turstier i alle retninger og mange lekre farger på bakken.

Det er ekstra kjekt å dra på tur med hyggelig turfølge. Vi var 4 glade turfolk som tok en runde på Blefjell. 3 timer i solen og 9 kilometer på flotte turstier.

Luksus med dusj etter fjellturen

Vi som hadde bobilen med fikk luksusen av en dusj etter fjellturen. Dusjen i vår Pøssel Roadcruiser fungere utrolig bra. Kanskje ikke det største vanntrykket, men god plass til å få dusjet en svett og varm kropp etter en fjelltur.

De som bodde på hytten måtte klare seg med en primitiv kattevask, men de har til gjengjeld større plass. Så der kunne vi samles til et hyggelig måltid og kveldskos. Vertskapet disket opp med deilig mat.

Pause på Blefjell
Vi hadde veldig hyggelig reisefølge. Hytteeierne var kjentfolket som loset oss gjennom den fine turen 🙂

Å dra på hyttetur med bobil funker bra! Vi har flere venner med hytte, så det blir nok flere hytteturer etterhvert, der vi kan parkere bilen og ha det koselig i lag med andre på tur.

Ha en strålende høst og ta turen opp på fjellet for å oppleve fargene!

Reisehilsen fra Anne Bente
Bobilblogger som liker også liker fjellet 🙂

Reiseblogger på Blefjell
Reisebloggeren på Blefjell en høstdag.

Legg gjerne igjen en kommentar om du har tips til fine fjellturer på høsten 🙂

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet