Camping med bobil i Venezia

På vår 19 dagers bobilferie i Europa var Venezia et av målene og vi siktet oss inn på Fusina Camping & Dock med utsikt mot Venezia. For å sikre oss plass med utsikt booket vi premium-plassene langs «kanalen» (Fronte Laguna).

Camping med utsikt til Venezia

Vi likte oss på Fusina Camping – som var et godt utgangspunkt for vårt besøk i Venezia. Fergen inn til Venezia gikk fra kaien like ved campingplassen og tok ca 25 minutter inn til byen – en fin start på besøket i Venezia.

Utsiktsplassen var også bra. Vi kunne skimte tårnet på Markusplassen langt der framme, og med den travle kanalen rett foran bobilen fikk vi oppleve store og små båter som sneglet seg forbi like utenfor bobildøra.

Utsikt til Venezia fra bobilen. Langt der framme ser du tårnet fra Markusplassen.
Båttrafikken gikk rett forbi bobilvinduet.

Vi havnet midt i en «Thunderstorm».

Ankomstdagen brukte vi til å nyte utsikten og solen, og slappe av utenfor bobilen. På kvelden fikk vi panoramautsikt til en «thunderstorm» når den nærmet seg. Lyn flerret himmelen over Venezia og vi så de mørke skyene nærmet seg campingplassen i full fart.

Vi sveivet inn markisen og la stoler og bord under bilen i grevens tid, for når stormen nådde oss var vindkastene kraftige. Bilen ristet og regnet pisket ned.

Våre svenske naboer hadde ikke tatt inn markisen sin, og det ble en redningsaksjon midt under stormen for å redde bobilen fra å bli slått i stykker av markisen som hadde slitt seg. Bilen ble reddet, men markisen var det umulig å redde. Svenskene reiste videre uten markise.

Det ble fort mørkt og vått når stormen slo til på Fusina Camping. Utsikten fra vinduet ble fort borte.

Når morgenen kom var stormen gitt seg, et stort tre inne på plassen var felt av stormen og lå på tvers mellom teltene – men solen skinte. Vi tok den første båten inn til Venezia som gikk kl 0800.

Vi våknet til soloppgang med denne utsikten fra bobilvinduet.

Venezia er magisk! Siden vi dro tidlig inn til byen kunne vi gå nesten alene i gatene de første timene før turistmengdene inntok byen. Vi ruslet gatelangs i bakgater og langs vakre kanaler hele dagen, var på gondoltur i kanalene, sjekket utsikten fra broene over Grand Canal og spiste ekte italiensk pizza. Kort sagt – vi hadde en fantastisk tur i Venezia før vi tok båten tilbake til campingplassen på ettermiddagen.

Venezia er en magisk by. Og kommer du tidlig eller går i bakgatene slipper du folkemengder.

Les mer om vår rusletur i Venezia her!

Etter en lang dag i Venezia var det deilig å slappe av i skyggen utenfor bobilen.

Fakta om Fusina Camping i Venezia

Basert på mine opplevelser av plassen juli 2019. 

Vi hadde forhåndsbestilt plass – med premium beliggenhet langs vannet og utsikt mot Venezia. Det var mange ledige plasser inne på selve campingområdet, men det ble raskt fullt på utsiktsplassene.

Fusina Camping hadde plasser i skyggen av trær.

Beliggenhet: Flott utsikt til Venezia og skipstrafikken inn til den store havnen. Kort gangavstand til båt inn til Venezia.

Oppstillingsplassen: Plassen vi hadde var tydelig merket og med god plass til bobilen vår på utsiktsplass «Fronte Laguna». Det var hovedsaklig grass på de fleste plassene, med en promenade foran plassen vi hadde. I resepsjonen fikk vi nøkkel som låste opp inngjerdingen til plassen vår. Strøm var selvfølgelig tilgjengelig.

Servicebygg: Det var store servicebygg som alle var samlet på en side av campingplassen – et godt stykke fra utsiktsplassen vi lå på. Det var også et svømmebasseng på plassen, med mange barn som lekte. Badehette var påbudt – og kunne kjøpes i resepsjonen.

Restaurant/butikk: Det var en restaurant og en liten butikk på plassen, samt et lite serveringssted utenfor campingplassen.

Tømming: Alt vi trengte for å tømme var på plass!

Utflukter: Båt til Venezia – kun 5 minutters gange fra campingplassen. Båten tar ca 25 minutter og kostet ca 13 Euro tur/retur pr. person.(2019 pris) Du kan også ta båt ut til strendene utenfor Venezia, eller ta sykkelturer i området. Les mer om utfluktene på campingplassens egen hjemmeside!

Pris i juli 2019: Vi betalte ca 40 Euro for en bobil og 2 voksne pr. natt, inkl. strøm på utsiktplass.

Fusina Camping & Dock finner du på kartet her!

Vi lå langs med kanalen – den lille blå i midten er vår bybobil.

Sjekk gjerne ut reiseruten for vår 19 dagers rundreise med bobil i Europa – inkludert besøk i Venezia. Klikk her for å lese artikkelen!

Bobilhilsen fra Anne Bente

Livet er herlig på bobilferie i Europa!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet