Camping i Østerrike,  Camping og bobilparkeringer,  Favoritt

Camping i Hallstatt

Camping i Hallstatt - en idyllisk by
Hallstatt er en liten og idyllisk alpelandsby som er verdt et besøk!

Camping i Hallstatt i Østerrike passer perfekt både som et stopp for en natt – eller flere netter. Hallstatt er en idyllisk liten by som er omgitt av en sjø og høye alper. Selv om byen er liten, finnes det en campingplass kun noen få hundre meter fra den sjarmerede gamlebyen.

Les mer om vår opplevelse av Hallstatt her!

Vi rullet inn på campingplassen rundt 1330, og måtte smøre oss med tålmodighet fram til kl 1400. Det var lunsjstengt i resepsjonen mellom kl 12 og 14. Men med fint vær og utsikt til alpene gikk ventetiden fort, og det var ledig plass til oss og bybobilen vår.

Camping i Hallstatt med utsikt mot alpene
Vi venter på at resepsjonen skal åpne. Solen skinner og utsikten er topp – så da er det lett å smøre seg med tålmodighet.

Campingplassen hadde fine oppstillingsplasser med strøm og alt vi trengte for en natt med camping i Hallstatt. Det beste med stedet er at det er kun et par hundre meter til sjøen med bademuligheter, og ikke minst – kort vei til gamlebyen i Hallstatt hvor det er koselig å rusle langs bryggene og i de smale gatene.

Hallstatt er supert både for en ettermiddagstur, eller du kan bli her i flere dager for å slappe av eller nyte naturen i området.

Campi ng i Hallstatt - med utsikt til alpene
Det ble fullt på plassen i løpet av ettermiddagen.

Fakta om Campingplatz Klausner-Höll i Hallstatt

Basert på mine opplevelser av plassen juli 2019. Vi hadde ikke forhåndsbestilt plass.

Beliggenhet: Nesten perfekt beliggenhet med noen få minutter å gå til sjøen, badeplass og gamlebyen i Hallstatt.

Oppstillingsplassen: Plassene var numerert og med god plass til hver bobil – de fleste med strøm. I resepsjonen fikk vi vite hvilke plassnummer som var ledig, og vi valgte den vi likte best. Plassene var en kombiansjon av gress- og grus, enkelte steder var plassene delt med hekk. Noen plasser hadde skygge fra store trær.

Servicebygg: Litt gammelt servicebygg, som vi valgte å ikke bruke. Kan derfor ikke si noe om hvordan dette var.

Restaurant/butikk: Det var kort gåavstand til butikker og restauranter i Hallstatt. Nærmeste nabo var en bensinstasjon.

Tømming: Alt vi trengte for å tømme var på plass!

Utflukter: Gåavtand til mange fine steder å besøke. Gamlebyen i Hallstatt, badeplass, kabelbane opp til utsiktsplass, museum og turer i fjellet.

Pris: Vi betalte 41 Euro for en bobil og 2 voksne, inkl. strøm.

Campingplatz Klausner-Höll finner du på kartet her!

Camping i Hallstatt - kort vei til gamlebyen
En liten hyggelig spasertur mellom blomstrende hager – på vei inn til gamlebyen i Hallstatt fra campingplassen.

En liten historie om en surmagret campingplasseier i Hallstatt:

Før vi sjekket inn hadde jeg lest tilbakemeldingene på campingplassen på Google Maps, og hadde lagt merke til at mange klaget på en sur og gretten eier. Jeg var derfor forberedt når jeg sjekket inn og var væpnet med et stort smil. Mannen bak disken smilte ikke, men han svarte på det jeg spurte om (eller brummet et svar tilbake). Men, ut fra svarene han ga tror jeg kanskje han hadde en litt merkelig form for humor?

Jeg spurte om han ville jeg skulle betale ved ankomst eller avreise… Svaret var at jeg kunne betale ved avreise, og hvis jeg ikke betalte hadde han hagla ferdig ladet… Mitt svar var at den trengte han ikke å bruke og smilte fra øre til øre.

Til tross for smågretne svar, fikk vi den hjelpen vi trengte for å sjekke inn og finne en plass til bobilen. Vi lot ikke en surmagret eier ødelegge vår opplevelse av Hallstatt. Når vi fikk noen svenske naboer på ettermiddagen, kunne de fortelle at de hadde de fått gratis øl av eieren som en velkomsthilsen, så jeg tror nok han kanskje ikke var så sur – bare dårlig på kommunikasjon.

Så la ikke tilbakemeldingene om en gretten campingplass eier hindre deg fra å få en strålende opplevelse i vakre Hallstatt!

Camping i Hallstatt - det ble fullt
Vi kom til Hallstatt i strålende sol, og dagen etter lå skyene lavt og vi sjekket ut og reiste videre på vår bobilferie i Europa.

Les mer om vår 19 dagers bobilferie i Europa – med hele reiseruten – her!

Camping i Hallstatt - bobilblogger på rundreise i Europa

God tur til Hallstatt!

Bobilhilsen fra Anne Bente 🙂


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet