Camping ved Königssee og ørneredet

Camping ved Königssee med bobil
Campingplass mellom alpene i Schönau am Königssee – det var et bra sted å tilbringe ettermiddagen i sola.

På vår bobilferie i Europa var Ørneredet et av målene og vi fant oss en camping ved Königssee og Ørneredet. Königssee var et perfekt sted for en ettermidags- eller kveldstur langs sjøen etter at vi hadde innstallert oss på campingplassen.

Königssee ligger mellom tyske høye alpetopper, og hvis du kommer du tidligere på dagen enn oss, rekker du også å få med deg en båttur på det smaragdgrønne vannet. Naturen rundt Königssee minner om norsk fjordlandskap, og det finnes mange vandreruter her for deg som vil bli i mange dager. Det berømter Ørneredet til Hitler ligger kun 10-15 minutter med bil fra Königssee, og den turen må du ikke gå glipp av.

Les mer om vår tur opp til Ørneredet her!

Les mer om vår opplevelse av Königssee her!

Bobilferie med stopp i Königssee
Vi fikk en fin liten ettermiddags- kveldstur til den smaragdgrønne innsjøen Königssee.

Camping ved Königssee på Campingplatz Grafenlehen

Vi valgte å slå oss til for natten på Campingplatz Grafenlehen, som lå rett ved elven og kun en kort rusletur fra Königssee. Der fikk vi en plass med flott utsikt til de høye alpetoppene rundt oss. Det var god plass når vi kom på ettermiddagen, men i løpet av kvelden ble det fullt opp av bobiler, telt og campingvogner.

Campingplassen hadde alle nødvendige fasiliteter som strøm, vann, tømming og sanitæranlegg. I tillegg var det en liten kiosk og en uteservering. Men det beste med plassen var uten tvil beliggenheten med utsikt til alpene og nærhet til Königsee og Ørneredet.

Camping ved Königssee med bobil
Campingplatz Grafenlehen hadde plass til store og små bobiler. Alle med utsikt til fjelltoppene.

Jeg tok en sykkeltur på ettermiddagen til den andre siden av elven hvor det var et supermarked og noen små lokale butikker. Sykkelturen gikk på tursti langs med elven og langs «hovedveien» som nesten var bilfri.

Bobilferie med stopp i Königssee
På min lille sykkeltur på jakt etter et supermarked fant jeg denne koselige lille cafeen. Synd jeg ikke hadde tid til å bli der en stund.

Når vi hadde fått rigget oss til og var klar for nye eventyr tok vi beina fatt og gikk turen ned til den vakre og grønne Königssee, kun 10 minutters gange fra Campingplassen. En fin kveldstur i deilig og varmt sommervær. Ferie er herlig!

Fakta om Campingplatz Grafenlehen

Basert på mine opplevelser av plassen juli 2019.

Beliggenhet: Super beliggenhet med kort vei til Königssee og Ørneredet, utsikt til alper, kort vei til et litet sentrum med butikker.

Oppstillingsplassen: Plassene var numerert og med god plass til hver bobil. Vi fikk velge mellom 2-3 plassnummer og tok den vi likte best. Kombinasjon av gress og grus.

Servicebygg: Rent og pent i servicebygget. Trekker litt ned at det var stor avstand fra en del av plassene.

Restaurant/butikk: Det var et enkelt spisested på campingplassen, og en liten kiosk med begrenset åpningstid. Nærmeste butikk var en liten sykkeltur unna, så skal du storhandle lønner det seg å handle FØR du ankommer campingplassen.

Tømming: Alt vi trengte for å tømme var på plass!

Utflukter: Beliggende midt mellom alper og vakre Königsse er det et eldorado for de som liker å gå i fjellet, eller vil ha en tur ute på sjøen. Koselig nede ved bryggen ved Königssee. Kun 10-15 min med bil til Ørneredet.

Pris: Vi betalte 32 Euro for en bobil og 2 voksne. Dusj var inkludert i prisen.

Campingplatz Grafenlehen finner du på kartet her!

Bobilferie med stopp i Königssee

Bobilhilsen fra Anne Bente

Bobilblogger som stadig er på farta med bobilen!

Vi besøkte Königssee på vår 19 dagers bobilferie i Europa. Sjekk ut hele reiseruten her!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet