2022 - Påskeferie til Danmark og Sverige,  Med bobil til Danmark,  Reisebrev fra Europaturer,  Reisebrev i bilder,  Reisetips

Bobilpåske i Danmark – byvandring i Ribe

Påsketuren med bobil som startet i Hirtshals, gikk videre til Ribe sør på Jylland. Det var en fin dag å være inne! Det blåste sterkt og været var lunefult. Vi valgte derfor å stoppe på Bilka i Ålborg før vi tok full fart sørover til middelalderbyen Ribe som hadde stått på min ønskeliste lenge. Der fikk vi plass på bobilparkeringen rett ved sentrum av Ribe, og vi fikk en flott byvandring i middelalderbyen.

Middelalderbyen Ribe var målet denne dagen.

Bobilpåske dag 2: Hirtshals – Ribe

Det skjedde lite på den andre feriedagen – men vi kjørte fra Hirtshals til Ribe med godt mot og håp om bra vær. Dessverre var ikke været på vår side, så vi måtte vente til dagen etter til å ta en rusletur i den gamle sjarmende byen. De sterke vindkastene fristet ikke til uteaktiviteter, og med regnbyger og haggelbyger som kom og gikk ble det en ganske begivenhetsløs dag.

Vi kjørte vei 55 fra Hirtshals til Ålborg, som går langs Vestkysten forbi mange små byer.
Været ser flott ut – men bobilen blåste nesten av veien!

Dagens høydepunkt var shoppingturen på Bilka i Ålborg

Der var det et imponerende utvalg av alt av utstyr til hjemmet, klær, turtøy, mat og mye mer. Spesielt imponert var jeg av de spennende rettene de solgte i ferskvarediskene. Et utvalg vi ikke er vant til hjemme, til priser som var hyggelig for lommeboka. Liker du shopping, så anbefaler jeg et stopp på Bilka i Ålborg. I tillegg til stormarekdet Bilka, er det et kjøpestenter med et stort antall selvstendige butikker og kjedebutikker.

Vi tok oss en shoppingtur til Bilka utenfor Ålborg.

Ribe bobilparkering i sentrum

I Ribe stoppet vi på bobilparkeringen rett ved sentrum. Den var helt gratis, med tømmemuligheter, men uten strøm. Avtanden er ikke helt innenfor 4 meters-reglen, men plassen ligger perfekt til for å gå en tur i middelalderbyen Ribe. Du kan selvfølgelig parkere her for en dagstur også. Ønsker du mer ordnede forhold ligger det en bobilparkering litt sør for byen og en campingplass litt nord for byen.

Det blåste og pøsregnet i Ribe når vi ankom plassen, men når vi våknet i Ribe skinte solen!

Dag 3: Byvandring i middelalderbyen Ribe

Vi hadde planlagt en byvandling i Ribe på ettermiddagen, men været forhindret oss. Gleden ble derfor stor når vi våknet til blå himmel og muligheten til en byvandring i Ribe på morgenkvisten.

Ribe regnes som Nordens eldste by og er også kjent for å ha Danmarks best bevarte middelalderby, med en historie helt tilbake til 700-tallet. Det er en liten by, som passer perfekt for byvandring enten på en time eller mer. Med varmt vær kan du nok gjerne bli lenger og virkelig nyte omgivelsene, uterestaurantene og de sjarmerende gatene.

Om sommeren arrangeres det historiske byvandringer med guide i Ribe, for deg som ønsker å få med deg byens historie.

Ribe er en koselig liten by med smale brostensbelagte gater og sjarmerende hus i gammel stil.
Gult, rødt og hvitt er fargene det går i når du rusler rundt i Ribe.
Glassblåser som ligger like ved Domkirken i Ribe.
En bygate i Ribe som tar deg fram til torget og Ribe Domkirke.
Ribe Domkirke hadde sin første byggeperiode fra år 1150 – 1125 og er Danmarks eldstre Domkirke.
Midt i byen er det et vannhul som drives rundt av vannet fra Ribe Å. Her spilte været oss et puss og sendte haggel og sludd midt i vår byvandring.
Elbven Ribe Å renner gjennom byen. Mørke skyer truer vår byvandring….
Rett sør for bykjernen ligger en bypark.
En osase midt i byen. Her er det sikkert vakkert når de store trærne som vokser i elven blir grønne.
I Ribe kan du vandre gatelangs en stund, i gater som denne.
Mer danske enn dette blir det ikke?
Ribe har mange flotte, gamle og skjeve bindingsverkshus.
Inngangspartiet til en av byens mange spisesteder – Weis Stue.
Ribe er som skapt for en byvandring!

Etter byvandring i Ribe valgte vi å sette kursen vestover mot Køge, like sør for København. Planen var opprinnelig å reise til Nord-Tyskland, men med det var kaldt, mye vind og mye vær også der, så vi håpet på bedre vær mot øst!

En forblåst hilsen fra Anne Bente

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet