Bobilparkering i Larvik
Bobilparkeringen i Larvik ligger ved Indre Havn og kalles Larvik Bobilhavn. Larvik er min hjemby, så jeg har selv ikke benyttet bobilparkeringen, men jeg går ofte tur i området som ligger flott til innerst i fjorden. Og nettopp beliggenheten i Larvik er nærmest perfekt for deg som liker å bo sentralt.
Hva kan du gjøre når du har parkert i Larvik Bobilhavn
Siden bobilparkeringen ligger sentralt er mulighetene mange.
Se nærmere beskrivelse av nærområdene lenger nede i artikkelen!
Innen for et par hundre meter:
Et steinkast unna bobilen finner du parker, badeplasser, aktivitetsparker, og restauranter og kulturhistoriske museum.
Går du ca 1 km mot vest:
Her er det flere restauranter langs fjorden, flere badeplasser, sandstrand, spahotell, kulturhus, kiosker, matbutikk og mye mer.
Går du ca 1 km mot nordvest:
Det er kort vei å gå sentrum og torget i Larvik, med butikker, restauranter og kjøpesenter. Like ved sentrum finner du byens storstue og stolthet – Bøkeskogen. Skogsområde med gangstier og samlingsplasser. Bøkeskogen er vakker uansett årstid. Lysegrønn og nytusprunget i mai, med et hvitt teppe av hvitveis på skogsbunnen. Skyggefult under bøkekronene om sommeren. Fantastiske høstfarger når løvet blir gult og orange, hvit og vakker når snøen har kommet.
Går du ca 1 km mot øst:
Da kommer du til Larvik Kirke, Herregården, flere blankskurte svaberg, badebrygger og sandstrender på Torstrand.
Vil du gå en lengre tur i Larvik?
Bystien er en blåmerket løype som går i bynære områder. Turen går i boligområder, skogsområder og er innom flere utsiktspunkt. Du kan starte turen rett bak Herregården. Ca 7,5 km i lett kuppert terreng.
Revstien ligger ved Lågen
Hvis du går østover fra Larvik bobilhavn, forbi Larvik Kirke og strendene på torstrand kommer du til havneområdet. Gå gjennom industriområdet/Kanalgata mot utløpet av Lågen hvor Revstien ligger med et monument for Thor Heyerdal. Legg merke til alle steinene med poesi inngravert. Ca 7 km tur/retur.
Bøkeskogen med Vestmarka og Farrisvannet
Tar du turen til Bøkeskogen kan du gå så langt du orker i skogen. Her er det flere merkede løyper. Alt fra et par kilometer til flere mil.
Lyst på flere tips til turer i Larvik?
Sjekk ut mange av de lokale turene med bilder her fra mine turer rundt i distriktet.
Har du med sykler på bobiltur?
Sykkelturer under 2 mil:
Har du med deg sykkel er det kun 8 km å sykle til sommerbyen Stavern, eller ta sykkelturen langs østsiden av fjorden mot Hvittensand, Rekkevik, Gon og til Seilerhytta. Her kan du ta mange badepauser, og på Seilerhytta er det en koselig restaurant ved lystbåthavnen. Ikke langt unna finner du hisotiske Kaupang med vikinghistorie.
Sykkelturer på 3-4 mil:
Har du lyst på en lenger tur med syklen kan du ta turen i retning sørvest mot idylliske Nevlunghavn, Mølen og Helgeroa. Her anbefaler jeg å sykle veien forbi Tanum og Berg kirke for å unngå de mest trafikkerte veien.
Sykler du østover kan du ta turen mot den lille loshavnen Ula og svinge en tur utom Eftang til Sør i ommana. Her anbefaler jeg deg å sykle via Kaupangveien og Østbyveien. Husk badetøy!
Larvik Bobilparkering på Skottebrygga
Larvik Bobilhavns nærmeste nabo er Skottebrygga, en liten småbåthavn hvor du blant annet kan studere et par gamle og ærverdige Colin Archer skøyter. Colin Archer er kjent for polarskipet Fram til Fridtjof Nansen, som stod ferdig i 1892. Han har bygget mer enn 200 båter og losskøyta Frithjof II har havneplass rett foran bobilparkeringen i Larvik. Venneforeningen til Frithjof II arrangerer seilaser og åpen båt, kanskje du er heldig og kan bli med? Sjekk ut nettsiden til Frithjof II her!
Ved Skottebrygga ligger Sjøfartsmuseet i Larvik. Larvik har lange tradisjoner inne sjøfart og på museet kan du blant annet bli bedre kjent med oppdagere og eventyrere fra Larvik som som Thor Heyerdahl, Oscar Wisting og Carl Anton Larsen.
Larvik – Indre Havn
Indre havn er et stort og åpent område vest for bobilparkeringen, med badeplasser fra bryggene, restauranter, kiosk og aktiviteter. Vil du bare nyte solen kan du gå til Batteritomta – bystranden innerst i fjorden ved Farris Bad, eller slappe av på gresset, bryggekanten eller en av de mange benkene i området.
Vil du være aktiv er det stupetårn ytterst på den lengste bryggen. Det er sandvollyballbane, beachhåndballbane, basketballbane, bordtennisbord, stativer for egenvektstrening, minigolf og skatepark. Alt bare et steinkast unna bobilhavnen.
Batteristranda og Farris Bad
Helt innerst i fjorden ca 900 meter fra Larvik Bobilhavn ligger Batteristranda. Der finner du også et av Norges beste Spahotell, så om du vil gi kroppen din litt luksus kan du bestille spabehandling der.
I dette området ligger det flere spisesteder samt Bølgen, kulturhuset med kino, kunstutstillinger, konserter og servering.
Tollerodden – park og badested
Hvis du rusler østover fra Larvik Bobilhavn kommer du til Tollerodden. Der finner du barndomshjemmet til Colin Archer og en hyggelig badepark. Her kan du bade fra glattskurte svaberg eller i plaskedammen. Sistnevnte er nok mest populær blant de minste. Et saltvannsbasseng om ble pusset opp i 2020. I denne parken er det tradisjonsrik St.hans feiring i Larvik.
Larvik Kirke
Larvik er en av to historiske greveskap i Norge. Grevskapet Laurvigen ble opprettet i 1671 av kong Christian V for stattholderen Ulrik Frederik Gyldenløve, og i 1677 stod Larvik Kirke ferdig bygget etter initiativ fra greven. Samme året stod også Herregården ferdig bare et steinkast unna kirken. Nå er det museum i den store ærverdige røde Herregården, med omvsinger og aktiviteter på sommeren, og gammeldags julemarked i desember.
Larvik – Stranden på Torstrand
Fortsetter du forbi Larvik Kirke kommer du til bydelen Torstrand, med en lang sandstrand, småbåthavn og badebrygge. Her er det mange som prøver fiskelykken ytterst på bryggen.
Fakta om Larvik Bobilhavn
Du finner bobilparkeringen på Skottebrygga i Larvik, og det er plass til 21 bobiler på området. Asfaltert plass med oppmerkede felt. Lenke i Google Maps.
Pris er kr 150 pr. bobil. Plasser både med og uten strøm. Det er mulig å fylle vann samt tømme toalett, søppel og spillvann. (kort vei til nytt offentlig anlegg i Larvik). Det er ikke fasiliteter som dusj og toalett.
Velkommen til Larvik. Håper du trives like godt som turist som vi trives som fastboende 🙂
Bobilhilsen fra Anne Bente
Bilde fra Havneberget i Nevlunghavn.
4 Comments
Pingback:
Pingback:
Mathias Tvedten
Hei!
Vi holder på å etablere en badstue på indre havn i Larvik, like ved bobilparkeringen =)
Er det i orden for dere at vi bruker noen av bildene fra siden deres, det var så mange fine!
Vennlig hilsen
Mathias Tvedten
Anne Bente Hauge
Hei Martin, så hyggelig at dere liker bildene og skal åpne badstue i Indre Havn. Har selv testet den i Stavern som var en hyggelig opplevelse.
Beklager sen tilbakemeldiding, men bloggen blir ikke like ofte oppdatert utenom bobilsesongen.
Det er greit å bruke bilder fra min nettside, så lenge det krediteres tydelig med Foto: Anne Bente Hauge / bobilreiser.no.
Send meg gjerne lenke til siden når den er klar på mail: annebentehauge (alfakrøll) gmail.com