Med bobil til flåm byr på mange spennende opplevelser. Endelig var det vår tur til å reise med bobil til Flom, og oppleve den vakre naturen i Flåm på sykkelturer. Vi hadde 2 overnattinger på Flåm Camping og 2 dager med utflukter med sykkel.
Første dagen tok vi turen til Otternes Bygdetun som kunne by på vakre gamle hus, en popup restaurant og ikke minst – fantastisk utsikt. Den andre dagen hadde vi sikret oss billett med Flåmsbana med sykkel til Myrdal, og syklet ned den vakre Flåmsdalen.
Her deler jeg bilder fra vår opplevelse med bobil i Flåm, med sykkelturer som skriver seg inn i minneboken som store opplevelser. Flåm overleverte denne helgen!
Med bobil på Flåm Camping
Vi sjekket inn ganske tidlig (ca kl 1300) på Flåm Camping og fikk plass helt øverst på plassen med flott utsikt over Flåm. Siste helgen i juli var det mange folk på tur, og campingplassen fylte seg nesten opp i løpet av dagen. NB! Vi hadde ikke forhåndsreservet plass.
Sykkeltur fra Flåm til Otternes Bygdetun
Vi har som regel med sykler på tur, og de var kjekke å ha her i Flåm. Fra Flåm Camping til Otternes Bygdetun er det ca 5,5 km langs fjorden på sykkelsti. De siste 500 meterne går bratt opp 110 høydemeter på en grusvei opp til bygdetunet.
Denne veien egner seg ikke til bobiler, da den både er smal og ikke minst bratt. Men med el-sykkel går det relativt greit å tråkke seg opp den bratte bakken (med fare for å bli sliten). Der oppe venter 27 gamle bygninger fra 1700-tallet, og den flotte utsikten mot Flåm og Aurlandsfjorden.
Sykkelturen langs fjorden mellom Otternes Bygdetun og Flåm
Etter en god time i solen gikk turen tilbake til Flåm. Sykkelstien langs fjorden gjør turen sikker uten fare for å bli påkjørt av biler i full fart. Du får også god utsikt over fjordlanskapet på turen inn mot Flåm.
Med sykkel på Flåmsbanen og sykketur ned Flåmsdalen
Neste dag hadde vi billetter til Flåmsbanen. De ble kjøpt dagen før (fredag), og første ledige tid med sykkel var lørdag kl 1250. Det ga oss en rolig start på dagen, før vi leverte syklene våre for transport med Flåmsbanen.
Vi var tidlig ute før togavgang og kom derfor tidlig i køen for ombordstigning, og kunne velge oss en plass på høyre side, med vindu som var nedtrekkbart. Sistnevnte er kjekt for å kunne ta bilder uten gjenspeiling fra vinduene. I følge en av konduktørene er det de som sitter på høyre side av toget på vei mot Myrdal som får best utsikt, mesteparten av togreisen.
Huldra i Kjosfossen på Flåmsbanen
Flåmsbanen er i ordinær rute med korresponderende tog videre fra Myrdal til Finse og Bergensbanen. Men det er ingen tvil om at det er turistene som fyller opp togsetene. Og til ære for turistene tar Flåmsbana et 5 minutters stopp ved den store vakre Kjosfossen, som har et fall på 93 meter rett ved jernbanelinjene.
Det er en stor plattform direkte ved toget som gjør det enkelt å oppleve fossen, og ikke minst Huldras dans og sang. Huldra viser seg kun i høysesongen for å glede turistene (Huldra er skuespillere fra Den norske ballettskole).
NB! Går du helt ytterst på plattformen vil du bli våt av bruset fra fossen!
Med sykkel ned Flåmsdalen – Fra Myrdal til Flåm
Turen ned Flåmsdalen med sykkel startet på Myrdal. Det var ikke alt for mange som satte kursen ned Flåmdalen med sykkel samtidig som oss, men de som gikk foran oss valgte å gå den første delen. Forbi bebyggelsen ved Myrdal var underlaget litt ugjevn med mye stein, så vi valgte å trille syklene vi også.
Men, når vi kom forbi bebyggelsen ble det et fint og fast underlag som det var enkelt å sykle på. Resten av turen syklet vi, men med forsiktighet ned de bratteste partiene.
Sykle ned Myrdalssvingene i Flåmsdalen
Den bratte veien ned de beryktede Myrdalssvingene gikk mye bedre enn forventet. Jeg hadde blitt fortalt at de var meget bratte, og at det kunne være smart å trille sykkelen flere steder. Men underlaget vi syklet på var fint og fast, og veien var faktisk ikke så bratt som fryktet, så vi valgte å sykle ned. Riktignok med meget lav fart så bremsene fikk kjørt seg. Vi stoppet også i annenhver sving for å se på fossen og utsikten (og hvile bremsene).
Med sykkel ned Flåmsdalen
Etter de 21 svingene ned fra Myrdal, er det enkel sykkelvei helt ned til Flåm. Det går jevnt nedover, men kun et par små bakker som det må tråkkes på for å komme over. Resten av turen kan du nesten trille hele veien til Flåm.
Planlegger etter været når du skal med bobil til Flåm
Vi var så heldige at vi hadde godt over 20 grader og sol. Det var ingen tilfeldighet, for vi hadde satt kursen ,med bobil til Flåm denne helgen nettopp fordi værmeldingen var bra og alt så ut til å være perfekt for sykling ned Flåmsdalen. Det er jo nettopp noe av det beste med bobil, vi kan planlegge basert på værmeldingen og reise dit solen er og skape flotte minner.
One Comment
Pingback: