Bobiltips,  Reisetips

12 gode grunner til å reise med bobil

Det finnes mange gode grunner til å reise med bobil, og her skal vi dele våre erfaringer. Vi startet bobillivet i 2018, med håp om å få flere reiseopplevelser og større frihet når vi var på tur.

Etter flere år med bobil må vi konstantere at vi fikk alt vi ønsket oss, og mye mer. Så om du sitter på gjerdet og lurer på hvordan det er å ha bobil, så kan du se våre 12 gode grunner til å reise med bobil her!

Har du bobil er det vel stor fare for at du nikker gjenkjennende….

Frokost å fjellet – midt i naturen med bobilen. Dette er fra Valdresflya.

Her er 12 fordeler med å reise med bobil

NB! Det finnes helt sikkert flere, men dette er de vi opplever er det største fordelene med å reise med bobil.

1) Fleksibilitet og frihet med bobil

Du kan stoppe når du vil og besøke steder som du ønsker, uten å være avhengig av faste tidsplaner eller hotellreservasjoner. Å reise med bobil gjør at du nyte friheten som kommer med å planlegge ferien din selv. Du kan reise dit solen skinner og endre reiseruten når som helst avhengig av ditt humør, dagsform og værmeldingen.

I 2022 var vi på Europaferie med bobilen, og oppdaget vakre Annecy i Frankrike, en by som vi ikke kjente til før vi startet reisen.

2) Komfort med din egen bobil

Du har alt du trenger med deg, inkludert seng, mat og oppbevaring, slik at du kan konsentrere deg om å utforske stedene du besøker. Med ditt eget kjøkken, bad og soveplass, kan du nyte ferien uten å bekymre deg for å få tilgang til de grunnleggende tjenestene.

3) Økonomisk – rimeligere ferietuer

Okey – jeg kan ikke påstå at du sparer penger – men du får mer igjen for pengene! Du kan planlegge ferien din på en mer kostnadseffektiv måte og trenger ikke penger til annet enn drivstoff, mat og evnt. camping (som er mye rimeligere enn hotell). Overnatter du på billige eller gratis parkeringsplasser kan du spare enda mer på din bobilferie. Vi har både hatt flere turer og lengre turer etter at vi investerte i bobil, uten at feriebudsjettet har økt tilsvarende.

Vi besøkte Venezia på bobiltur i 2019, som en del av en større Europaferie vi nok aldri ville hatt uten bobil.

4) Avslapning og lite stress på bobilferier

Du har muligheten til å koble deg av fra hverdagens stress og få litt ekstra tid til å slappe av og nyte ferien. Med bobil kan du kjøre i roligere tempo og nyte omgivelsene på en mer avslappet måte, samtidig som du har muligheten til å utforske nye steder. Fokuset blir på opplevelser, og ikke å rekke å komme fram til avtalte tider/steder, drasse rundt på kofferter og gjøre deg kjent med nye overnattingssteder. Du har alt du trenger og når du parkerer bilen kan du åpne døren og gjøre det du selv vil.

Det gjør noe med deg når du parkerer nesten midt i naturen med utsikt over fjellene.

5) Bobilferie byr på unike opplevelser

Du får en mer autentisk opplevelse av de besøkte stedene, og du vil kunne oppleve lokale tradisjoner og kulturer på en mer personlig måte. Fleksibiliteten gjør at du enkelt kan tilpasse reiseruten til lokale event, og stoppe på steder du ellers aldri ville besøkt og får på den måten helt unike opplevelser.

Vi besøkte Røros en høstferie – ikke fordi vi hadde planlegt det på forhånd, men fordi vi kjørte dit været var best.

6) Våkner til ny utsikt fra bobilen og nye muligheter hver dag

Det finnes mange flotte bobilplasser, campingplasser og fricamping-steder med fantastisk utsikt som du eller aldri ville fått fra en hytte eller et hotellrom. Når du reiser med bobil kan du få ny vakker utsikt hver dag om du ønsker det. Se nye solnedganger og/eller soloppganger hver dag.

Bedre sted for å nyte solnedgangen finner du ikke? På Hirtshals Camping i Danmark.

7) Mer tid med dine nærmeste

Bobilferie gir muligheter for familier å tilbringe tid sammen og skape minner som varer livet ut. Det er liten plass i bobilen, og det blir mye tid til å være sammen, nyte dagene og opplevelsene som dere møter på når dere er på bobilferie. Å reise med bobile øker felleskapsfølelsen og knytter bånd sterkere sammen.

8) Bo midt i vakker natur med bobilen

Du har muligheten til å besøke ulike naturreservater og naturskjønne områder, samtidig som du har alle dine bekvemmeligheter med deg. Du kan reise langt vekk fra folk og tilbringe tid nesten alene langt utenfor allfarvei, eller besøke kjente naturfenomener når som helst du ønsker det.

På campingplass ved Lovatnet bor du midt i norsk natur.

9) Kombinere bobil med friluftsliv uten risiko for å møte dårlig vær

Du kan planlegge din neste fjelltur, kyststi eller skogstur ut fra værmeldingen. Når du ikke trenger å booke en hytte eller et hotellrom flere måneder i forkant, fjerner du risikoen for at det er full storm den helgen du har bestilt plass. Du kan reise på kort varsel, basert den siste værmeldingen og unngå bomtur på grunn av været. Ikke minst – du kan bestemme deg for å reise når du ser at solen skinner og være reiseklar og ferdig pakket like raskt som om du skal ta turen til butikken…..

Les om mange av våre turer i fjellet her!

Sykkeltur i Flåmsdalen ble planlagt etter været. 20 grader og sol gjorde turen ekstra flott.

10) Du kan i større grad dyrke dine interesser

Med bobil kan du tilpasse ferien din etter dine egne ønsker og interesser, slik at du får den mest opplevelsesrike ferien. Liker du å fiske er det enkelt å finne gode fiskeplasser med bobilen, liker du å sykle kan du ta med dine egne sykler og oppdage nye sykkelstier hver dag. Liker du å padle kan du ha med kajakk og prøve ut nye vann, liker du å utforske museum kan du reise til et nytt museum hver dag. Reiser du på stevner og messer, er det enkelt å ta med bobilen og reise dit du ønsker.

Vi liker å gå turer i vakker natur, men helst i godt vær. Slik som her i Lofoten en sommerdag i 2020.

11) Reis mer miljøvennlig med bobil

Reiser med bobil kan være mer miljøvennlige enn alternative reiseformer, da du ikke trenger å fly eller bruke offentlig transport så ofte. En gjennomsnittlig ferie med bobil legger igjen kun halvparten av klimagassutslippene sammenlignet med en chartertur til sydligere strøk. Bortsett fra å bli hjemme i ferien, er bobilferie blant de mest miljøvennlige formene for ferie.

Les mer om en studie om miljøavtrykket for en bobilferie her!

Det er ikke nødvenig å reise langt for unike opplevelser. Her er vi i Arendal en sen sommerdag.

12) Du får flere reiseopplevelser med bobil

Dette siste punktet er kanskje en av de beste fordelene med å ha egen bobil. Vi reiser mer enn dobbelt så mye nå som vi har bobil enn det vi gjorde før vi fikk bobil. Det er enkelt å ta korte helgeturer uten å bekymre seg for å måtte bestille dyre hotellovernattinger. Vi har ca 60 reisedøgn i året med bobilen, noe som gir oss utrolig mye glede i hverdagen. Vi glerer oss over turene vi har vært på, gleder oss over turene vi er på og gleder oss over turene vi har vært på.

Les våre reisebrev fra mange av våre turer med bobilen her!

Hva er din erfaring med bobilferie? Har du andre fordeler med å reise med bobil som du vil dele?

Del gjerne i kommentarfeltet.

Bobilhilsen fra Anne Bente

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Share
Pin
Tweet